Sup tulang in the house yooo

Salam..
Selamat Pagi semua..
Pagi ni walaupun agak kelam kabut ngan jadual bos..
lepas perkena mee goreng pagi tadi..
Semua under control..hahah..poyos btl..

Oklah..xnak bebal panjang...
smlm kat opis keje dah mind set dah...
Balik keje nak masak sup tulang..
peh!meleleh air liur...

Sampai saje rumah...kuarkan tulang dlm peti ais tuh..
rendam ngan air..kasi cair sume..
Sementara tu..kita tidur sekejap..haha~
sbb ptg semalam petang ckit..
Smentara en.husband tak balik umah lagi..
boleh la pejamkan mata sekejap..
dapat la lelap dalam 30 minit..

Bangun2 mata dah segar..terus bersilat kat dapur..
masak sup tulang...
ha..di sebabkan tak beli lagi pressure cooked tuh..
kita masak atas api aje la...
tapi biasa lama ckit lebih kurang 3 jam..
baru empuk..baru sedap makan..hihi~

Ok nie la hasil semalam..
jangan tak tahu 1 periuk suami isteri makan..haha..
tapi tulang xde la banyak sgt..
cukup la untuk 2 org makan..hihi~
yang penting powerrr...
makan panas2...hihihi~

So,stok tulang dah habis..
tinggal paru sahaja...
tulang,daging uolls dapat dah masak ker?

seindahcerita: lunch nant makan sedap2...:)

3 comments:

  1. Yelah Nieyl tak kan nak masak dua periuk pulak
    Bunyi macam banyak satu periuk
    Tapi periuk kecil makan berdua memanglah ok:)
    Sedap tu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...