Foto Raya Part I

Salam..
Selamat pagi..
Masih lagi lemau di pagi ari nie..
Aduhai..dah 2 hari masuk keje lewat nie...
Setting lari sgt dah nie...
seminggu cuti kan..aduhai...nak kena setting semula nie...
Hopefully..esok setting kembali normal laaa...
Oklah..mood raya lagi kan..
Nak post 1 gambar..
bersama en.husband di hari raya pertama..
Tahun nie tak banyak amek gambar ngan en.husband nie..
Sbb die bukan kaki selfie mcm bini die nie..


Tahun nie memang sangat simple..
Tak masak rendang..Tak masak ayam masak merah..
Senang cter mmg tak masak la...haha..

Sbb nya hari raya pertama dr jam 5 pagi - 12.00 tgh mlm beraya..
mana ada masa nak makan kat rumah sendiri..
Jam 5 pagi
Bersiap-siap pakai baju raya semua..
Untuk pulang ke kampung en.husband..
Kat beranang semenyih je..belah ayah mertua..
Siap tahun akan berkumpul kat sana dulu..

Jam 7 pagi
Time nie dah bergerak dah pulang ke Rumah..
Sbb en.husband sembahyang raya kat masjid area rumah..

Jam 10 pagi
Lepas semua dah balik sembahyang raya tuh..
ramai-ramai makan kat umah mak nieyl..
sementara tunggu ayah sampai...
Untuk bersalam-salaman..bagi duit raya...

Jam 11 pagi
Bermula la rombongan beraya :)

Tahun nie ada 2 keluarga yang tak ada..
2 abg nieyl pulang ke kampung isteri..ikut turn..:)
nasib baik lah nieyl nie kawen ngan org dekat..
so,every year..sama aje..hahaha~
yg penting tiap2 tahun dapat beraya ngan mak ayah..hehe

seindahcerita : rindu zaman kanak-kanak

6 comments:

  1. Replies
    1. huhu~nmpk mcm umah baru ye kak?hihi~idak ler mane ada umah baru...decoration je tuh...hihi~

      Delete
  2. lemau nye ari nieee...sbb fesday start keje..kuikuikui..

    selamat hari raya dik...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi~nieyl dah 2 ari masuk keje nie pun masih lemau lagi nie kak..huhu~nak sambung je cuti aje rasa nyer...:)

      Delete
  3. selamat hari raya diucapkan ;-) teruskan berkongsi ya dengan pengalaman dan cerita baru..baru dapat info lebih skit kan.. ;-)

    ReplyDelete
  4. snng kan kawin dgn org dkt.x payah nak kalut balik mana.

    zaman kanak kanak mmg best beraya.
    ramai yg pakai tema warna ni tahun 2014

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...