First time abiskan minggu raya di penang

Salam..
selamat pagi semua..
dengar2 bos baru nak mai dlm bulan nie..
Alhamdulillah...cepat2 la mai..hihi..

Tahun nie adalah tahun pertama beraya ke-2 di Penang..
rumah adik ipar bersama family en.husband..
Malam raya ke-2 lebih kurang pukul 9.30 cmtu bertolak..
Sampai sane lebih kurang pukul4.30 cmtu..
Jalan tak jem pun..cuma byk berhenti..hihi~
lagipun xde rushing sgt pun..
so,husband bawak kereta pun relax je laaa...
Jom layan gambar tak seberapa nak ada..
Beratur nak naik feri di malam hari

Abaikan pakaian nieyl yg single tuh yea..
Sbb nyer nak pegi naik feri je..malas nak pakai baju lawa2..
Yg tengah tuh adik ipar..yg sebelah kanan tuh MIL..:)

Siang hari kami pergi pasar bisik-bisik di kuala muda penang..
jauh ckit je dari rumah adik ipar..
di sebabkan terlalu teruja..nak tahu mcner jual beli di lakukan dgn berbisik2..:)


Hasil dr pasar bisik-bisik tuh..
kami bawak balik ikan kembung satu beg plastik besar..
terlupa amek gambar..berat die kira-kira 7-8 kg.. dengan harga rm30..
ikan die campur2 sederhana ngan kecik..

Lepas tu dapat beli udang ngan ketam..
1 plastik besar jugak..dgn harga rm50..
teruja gler dah la murah..
pastu fresh gler..
balik-balik rumah terus je siang2..masak..!
peh!!memang manis dan sedappp..
terbaikkk!!!

Nanti kita sambung lagi cter g Penang yea..

seindahcerita: tgh mood editing picture E-day orang

2 comments:

  1. ishhh murah sgttt tuh..fresshhh lagiii..

    ReplyDelete
  2. pasar bisik-bisik tu kalau beli kena berbisik ye Nieyl:)

    Terima kasih follow blog kakak. Follow sini juga #363

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...