22 July, 2014

Yang di idam,kini di gengaman..

Salam..Selamat Pagi..
lebih kurang 6 hari lagi kita nak sambut syawal :)
tahniah pada adik2,anak2 yg berpuasa penuh setakat ini..

Oklah rasa klu sesiapa follow blog nieyl nie..
tahu dah kot nieyl suke brand apa..
klu beli handbag atau purse nie kan..
hihi~

firstly up entri nie bukan tujuan nak menunjuk2 ok..
just nak share saje..kenapa nak share?ha..tggu..


Oklah nieyl sejak kahwin lagi memang dah jatuh cinta..
dengan brand carlo rino nie..
bukan sebab harga die yg mahal ke ape..
nieyl suke design2 handbag dia kena dengan jiwa nieyl..
yg orang kata masih berusia 20-an..:P haha~

tapi klu kita tgk design die tuh ikut peringkat umur jugak laaa..
jadi semua umur blh je guna brand nie cume perlu padan kan dengan design2 yg ada..:)

Sbnrnyer nieyl pun x mampu nak beli handbag yang mahal2 nie..
Rasa mcm membazir je kan.. nieyl pun bukan la mampu sgt pun..
Cume orang kate klu kite ingin kan sesuatu pun..
kita kena lebih bijak mendapatkan nyer tanpa membazir kan duit yang byk..
Ceh waaahh~ha..cmtu la cara nieyl klu nak beli barang2 yg ori..
yg berkualiti..dan penting menjadi idaman hati..haha..

Ok jom tengok apa yang nieyl beli..

kenapa nieyl pilih handbag nie sbb die ada 3 cara nak pakai..
First dia boleh jadi sling bag sbb dia ada tali panjang..
yang kedua boleh jugak letak di bahu..
yang ke tiga boleh jugak pegang biasa..
jadi ikut keselesaan la nak pegang mcner..nak pakai mcner..
Xde masalah 3 in 1..:)

dan..dan..warna jugak nieyl suke sbb dia x mudah kotor..
x mudah koyak..dan yang penting boleh pakai dengan semua warna baju :)

Oh ya..lupa harga die pulak rm 378.00
Mesti uolls rasa sgt mahal kan..tapi mcm nieyl ckp td tidak perlu nak membazir..
klu nak bergaya dengan barang2 yang mahal..hihi~
kebetulan rezeki nieyl hari tu..carlo rino buat sale..=)
haha~jadi nieyl pun x lepaskan peluang..
rembat la handbag nie sbb harga die rm189.00..
nampak x?jimat kan banyak lagi tuh..haha..

Ok lagi satu barang yang nieyl beli..

purse nie pulak bukan menjadi pilihan sbnrnyer..
Sbb nieyl nak carik lain..tapi husband kata dah selalu pakai purse yang panjang..
why not try yg pendek pulak..
bler bos dah kata gitu..xpela kan kita try laaa..
yang nie nieyl beli kat butik carlo rino kat alamanda..
sampaikan staff situ pun nak cam muka nie..hahaha~
nieyl tak berapa igt harga sebenar purse nie..tapi nieyl dapat 20%
around rm189 lebih lahh..klu x silap..

Seperti dalam perjanjian dengan diri sendiri..
lagi 2 tahun baru tukar lain..haha~
hopefully,handbag n purse dapat berkhidmat dengan sebaik nya..haha~

Tips dr nieyl : klu nak beli barang2 yg ori dan mahal,ada brand..
beli la time sale..lebih baik..:)

seindahcerita: ingat bergaya tidak semestinya perlu membazir :)

5 comments:

  1. minat carlo rino jgk, mahal tp berbaloi² boleh guna bertahun²...

    ReplyDelete
  2. kita serupa ~ minat carlo rino. harga berpatutan sebab aida beli beg raya 2 tahun lepas, tahun ni tahun ke3 pakai beg yg sama. berbaloi. purse pun carlo rino. kasut pun carlo rino :-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)