Iftar bersama family in law

Salam..
Selamat pagi semua..
lagu raya sudah berkumandang kat mana2 aje nie..
nieyl yg dok sorang2 dlm bilik nie pun tak ketinggalan..
pasang lagu raya...layann..

Selama berkahwin nie tak pernah lagi lah 100% masak for Family husband..
Sbb slalu ayah ngan mak mertua masak..
So,kebetulan adik ipar kat penang tuh balik sini..
En.husband ajak semua buka di rumah nieyl..

memula dengar tu jerit OMG!
rasa nak pengsan sekejap..haha~
Sbb takut..bukan takut ape..
yela puasa nie kan..xleh nak rasa merasa..
takut terlebih gula..garam..haha~

Dlm pada berdebar masak tuh..
Akhirnyer siap gak ler..huhu~
redha je la..time tuh serius ckp..
nieyl nak makan pun x berapa nak selera..
haha~tengok reaksi orang makan masakan kita..hahaha~

jangan terkejut yea..nape pkai kerusi n meja plastik tuh..
nie pinjam kat kedai mak..haha~sbb meja makan nieyl comey sgt..
tok 4 orang aje..haha~yg dapat nie dalam 10 org cmtu..

Nie antara menu-menu nye..Simple aje..

komen mak mertua..sambal udang sedap..cume pedas gler..haha~
serius nieyl x tahu nape cili tu pedas sgt..

Buah apple..untuk pembuka selera...

sebab teruja sgt dgn salad kat papa john..
gigih en.husband beli..buat...haha~

Kebetulan mak nieyl ada ikan masin pekasam nie..
Nieyl goreng la ngan bawang..cili api..
mak mertua nieyl suka..hihi~

Tapi byk gak x abis sbb masak banyak..hihihi~
bungkus bagi mak mertua bawak balik..tok sahur..:)

seindahcerita: fuhhh!lega...

4 comments:

  1. terbaik la nieyl...dlm tekejut2 tu mcm2 menu ko masak hah heheheheeh...pes time takpe nieyl....pasni lagi mcm2 menu leh masak...pada akak ko masak ni pun dah hebat nie....ye laa nak jamu org kan.....

    tapi mmg betul pun nieyl, bile kite masak mmg kite mcm tak selera nak mkn...tgk org makan masakan kite pun kite dah lega n hepi kan heheheehehe

    musim panas ni nieyl mmg cili kering byk yg pedas2...tu pasal kalo membeli kene tgk betul2...kerinting ke tak cili kite tu..... akak pun tekena...selalu beli yg baase tapi pedas...rupenye sbb cuaca panas ari tu.....

    so utk raya dah plan ke nak masak ape jamu dieorg hihihihihi

    ReplyDelete
  2. wahhh sambal udang... xde lauk lain pon da x pe kalau akak he3

    ReplyDelete
  3. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...