Floria 2014 di Putrajaya

Salam..
hai semua..ok la dah petang dah..
bahang panas nyer mcm tengah hari..
saje nak share..gambar tak berapa nak ada nie..
lagipun tak bawak camera dslr sbb terlupa..
jadi gambar2 nie semua amek guna smart phone saje..:)

Ok first sekali apa yang ada perlu tahu adalah..
Masuk kali ini berbayar..huhu~
Dewasa RM3
Kanak-kanak 7 -12 tahun RM1

Bunga Tema

Bunga Begonia.

Begonia merupakan tumbuhan berbunga yang 
banyak dipamerkan dalam landskap di Malaysia. 
Ia senang ditanam dan disenggarakan dan ia juga mempunyai 
pelbagai spesis yang cantik dan menarik.
FLORIA Putrajaya 2014 mempamerkan Begonia dalam pelbagai bentuk dan warna. 
FLORIA Putrajaya 2014 dengan bertemakan Pesona Warna.

Smlm gerak dr umah pun dalam kol12 lebih cmtuh..
Panas jangan cakap la..huhu~
sbb musim panas kan..jadi, amat digalakkan bawak payung la yea..

kebetulan mmg tak pakai heels pun klu pegi tempat2 cmnie..
Ada yang lenguh 3 4 hari..huhu~
sbb memamg akan berjalan saje..sbb sgt luas.
rasa nyer byk lagi kot tempat yg x terdaya lagi nak meneruskan perjalanan..huhu~
Setakat yg mampu aje laaa..:P



Kebanyakkan konsep nampaknyer ramai yg amek konsep wedding dalam taman la...
jadi mane2 yg nak kawen tuh..
blh amek contoh2 konsep..gubahan dan susanan la..
Love...Love...:)

Kipas2 nie jugak menarik perhatian ramai..
lelagi budak2 kan..tapi maaf xleh nak masuk kawasan nie...
klu nak amek gambar pun..di luar kawasan bukit tuh..:)
Sungguh kreatif.. tapi ada satu lagi payung x sempat nak amek gambar la..
tapi kebanyakkan org yg pegi mesti akan upload gambar payung warna warni tuh la..:P






Motif amek gambar nie sbb en.suami kata nak buat akurium die cmtu jugak..:P
Salah satu hiasan meja makan :)

Oklah serba sedikit nieyl share kan..
So siapa2 yang masih belum pergi tuh..Boleh la pegi..
.
Kunjungi festival bunga dan taman putrajaya 2014
yang akan berlangsung di Persisiran Tasik Presint 4 Putrajaya.
Bermula 14 - 22 Jun 2014
Isnin - khamis : 9.00 pagi - 10.30 malam
Jumaat - Ahad : 9.00 pagi - 12.00 mlm

seindahcerita: malam ada bunga api :)

6 comments:

  1. sy yg dkt pn lom pegi lagi.hehe....tiingin nak p tgk kucen je, bwk anak..dia suke tgk kucen..hehe

    ReplyDelete
  2. Tingin sgggttt nak gie..tp jauh sgtttt..huwaaa..

    ReplyDelete
  3. nak pg tp x taulah sempat ke x hujung minggu bnyk jemputan kawin... skrg kena byrkan ...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...