My Sunshine :)

Salam...
Selamat tengah ari semua...
pagi yg bizi...dengan perhimpunan bulanan..
Smlm sempat tgk budak tomey sorang nie..
adik nie payah gler nak tgk die senyum..
mahal senyuman die tuh..hehe~

seindacerita: adik piqa syg...
Continue Reading…

ha..baru nampak iklan tuh..haha

Salam..
Hye semua..
Nak tergelak pun ada..
kan nieyl penah ckp ngan nuffnang de bagi nieyl first BE..
sepanjang tempoh tuh...baru jap tadi perasan iklan tuh..hahaha...
Kalau singgah kat sini..
kalau nampak iklan tuh..
meh la klik2 yea.. :)
Thank You...Support :)

seindahcerita: terlebih excited..haha
Continue Reading…

Kalau dah rambang mata payah!

Salam..
Selamat pagi Khamis..
ha..arini xde berbatik..
sbb smlm x sempat nak iron..(blh gitu)
Mlm kemarin...
tertengok fb member..
ade jual kain pasang sulam..
Peh!tetibe lak ati nie nak beli..

Nasib baik la x beli Ok..
Sbb nyer teringat ada 4 pasang kain tak hantar jahit lg..
sebelum gunung berapi meletup (en.husband)
Lebih baik g tempah dlu..
haha..baru boleh beli kain baru..

jadi nyer..kebetulan la sgt2..
mlm tadi ngan family en.husband pegi dinner kat luar..
dekat lak ngan umah member yg dok jahit baju tuh..
Skali singgah la..hantar sekali 4 terus..
( sbnrnyer niat di hati,nak beli kain baru )
hihihihi..

sebenarnyer byk gler lagi warna..
tapi yg nie yg mane nieyl xde lagi baru warna2 nie..
jadi rambang mata nie nak pilih mane satu :)





kain jenis satin klu x silap nieyl..
buat mase nie terpikat sebab warna ngan corak die je laaa..

seindahcerita: baju2 yg dah x leh muat tuh...kena kasi pada org...Almari da x muat..

Continue Reading…

First time Masak.

Salam..
Selamat Pagi Rabu..
Ceria-ceria selalu yea...
Tadah air..jgn tak tadah..
Start esok...tapi tgk kat website syabas..
kawasan umah nieyl terselamat..
Tapi yea..org kata kena sediakan payung sebelum hujan kan..
mane la tahu kot2 kena tempias ke kan...

Kisah nya semalam petang..
Tak tahu dah nak masak ape..
yg ade kat peti santan kotak..
Ha..try la wat nasi lemak..
sbb x penah lagi masak nasik lemak sebelum nie..

First tu masak nasi la..
kurang santan..sbb pakai santan kotak kan..
tapi xdela..lemak sgt pun malam x elok..pastu nnt org x nak makan lak kan..
So,sedang elok nasi tu masak..
Tumis sambal ikan bilis semua..
Alhamdulillah..sambal ikan bilis tuh kena puji (mak ai..kembang2 la)

seindahcerita: yeay..berjaya..tu la org kata x cube x tahu kan..:)
Continue Reading…

Rainbow Kasih Cookies katanya..:P

Salam..
Selamat pagi selasa semua...
Syukur Alhamdulillah...
Pagi tadi still ade air lagi wlaupun dah keluar paper smlm..
hari yang menyatakan air di negeri selangor akan di catu mulai ari ini..
so,masih mandi n wangi ok..hahaha...

Syukur Alhamdulillah..percubaan pertama menjual..
berjaya setakat first trial nie..
Bukan apa..benda nie rata-rata org dok jual kan..
jadi biasa la..persaingan tuh semakin rmai..

Percubaan pertama nie sebanyak 5 bekas dlu..
Alhamdulillah semalam abis di jual..
Maklumbalas dr pembeli pun sgt bagus sekali..

So,nieyl baru jer tempah design sticker..so,x siap lagi..
nant dah siap nieyl share yea..:)
seindahcerita: mlm tadi mimpi,dapat idea buat biskut :P
Continue Reading…

Jalan-jalan cari hadiah

Salam..
Selamat pagi..
Kalau ikutkan tahap kemalasan nie..
hari ni nak amek cuti aje..
Tapi ntah kenapa bangun jugak..hehe..
Ari sabtu lepas..
Niat di ati nak g butik carlo rino kat alamanda tuh..
nak carik purse baru..sbb purse yg ade nie dah 2 tahun x tukar..
Jenama carlo rino jugak..

Banyak jugak yg berkenan di ati..
tetapi di luar bajet la.. lagipun pegi time x sale kan..
memang rugi la klu beli pun..
so,tukar fikiran bulan 3 hujung bulan dtg balik..
Sbb ade sale 2 minggu..hehe..
save kat hp..hihi..
Sangat jarang keluar berjalan pakai shawl..
Sesekali pakai..nmpk lebih kemas kan..hehe (puji diri sendiri)

disebabkan dah tukar fikiran..
Postpone beli purse..
igt nak beli kan hadiah belated besday en.husband..
:
:

Dapat la beli kan 3 barang tok en.husband..
T-shirt 1, kemeja 1 ngan wallet bonia :)
Jam tangan B.U.M

Semoga en.husband dipanjangkan umur..
Dimurahkan rezeki..nant boleh minta gelang emas lagi..hahaha..

seindahcerita: isnin yang lemau ckit..
Continue Reading…

BR1M dah Masuk yea

Salam..
hye semua..just nak bagitahu yea..
kawan-kawan nieyl yg mohon BR1M dah pun terima duit tersebut..
Dieorang kata check account bank masing2..

Nieyl check nieyl punye..Tak ada..hehe~
so,maybe nieyl x layak kot kan..hehe..
so,boleh la try check yea...

seindahcerita: hari nie semua cter psl BR1M

Continue Reading…

Krisis Air semakin merisaukan

Salam..
Selamat Pagi..
Salam jumaat semua...

dah dekat 2 minggu kawasan nieyl bersedia untuk menghadapi..
ketiadaan air..
sebab kawasan2 berhampiran semua dah stop air..risau yea..
klu dlu 2 hari sekali baru cuci kain..
Skrg nie hari2 cuci kain..sbb takut xde air..
Oh no...sampai bler...

Macam mane keadaan kawasan u all??

seindahcerita: sentiasa tadah air...
Continue Reading…

Shopping Online

Salam..
Selamat Tengah Hari..
Sebenarnya dah lama dah x shopping on9 nie..
sbb duit x berapa nak ada tok ke arah itu kan..hehe~
so,hari ini..en.husband spend kan rm100 tok shopping online..haha~
selebihnya tambah sendiri la yea..:P

Jom tgk nieyl beli ape tok hari ini..
Di poplook nieyl beli shawl, actually shawl warna nie tak penah ada lagi
 detail :
Aida Viscose Headscarf - Dark Green
harga : RM 29.00
Second nieyl beli long skirt..sbb senang nak g keje klu pakai blouse..
detail :
Monica Long Maxi Skirt - Black
RM 56.00
third ape lagi beli blouse la..hehe~beli simple2 aje...yg penting beli yg x penah ade lagi tau..hehe
blouse beli kat TOP GIRL..
detail:
Fancy Blouse With Pleats
Harga : RM 79.00

U all klu ngantok2 tuh..blh la cuci2 mata..:)

seindahcerita: almari da penuh..
Continue Reading…

Pembakar Semangat :)

Salam..
Selamat pagi khmis semua..
Pagi nie nieyl nak share tentang rezeki..
Untuk diri sendiri dan yang lain jugak..:)





seindacerita: Bahu dah kecik ke badan da besar??konfius..

Continue Reading…

Trending : Top Mobile Searches

Salam...
Handphone skrg nie semua dah canggih manggih kan..
skrg nie nak buka apa je dah x perlu nak on PC atau Laptop dah kan..
segala nyer Handphone..
Majoriti dah pakai handphone yg canggih nie..
Oklah..Jom kite tak website apa yang paling Top kita selalu carik..

1. Facebook
'ini ari2 pun dok on9 saja kan'

2. Google
'ha..klu nak carik ape2 je mesti kita akan guna google kan'

3. You Tube
' yang ni klu nak dgr lagu,tgk movie,tgk perkembangan dunia...ni la kita carik kan'
4. Mudah.com
'yg nie pun sama jual beli dengan mudah..disini kita buka kan'
5. Maybank2u
'kebanyakkan rakyat malaysia mmg pengguna maybank2u lelagi gomen,
waktu kemuncak adalah di ari gaji..hihihi'

6. Malaysia Kini
'banyak pasal perkembangan dunia,negara dan semasa'

7. Google translate
'hihi~salah seorang nyer nieyl la..mmg suka guna google translate nie'

8. Yahoo mail
'wow!yahoo mail zaman skolah dlu pakai dah..tapi skrg nie byk pakai gmail'

9.Twitter
'kebanyakkan artis guna twitter dan segelintir je orang biasa guna,
kadang2 buat,tapi x aktif mcm diri ini'

10. Beautifulnara
'salah satu website kegemaran nieyl,lelagi gosip artis u all..wah!mmg meletop!'

Continue Reading…

"Giveaway Holiday Anum"

 First Giveaway Tahun 2014 yang nieyl join..
So,kalau nak join..klik pada banner di atas k :)

Tarikh Tutup : 18 March 2014

seindahcerita: mencuba nasib..hihihi
Continue Reading…

First try Alhamdulillah

Salam..
Selamat Pagi Selasa Semua..
Alhamdulillah...arini xde nak malas2 g keje..hehe~
sebab tengah semangat nak buat kek..haha..

Projek hari sabtu lepas..
Rainbow cookies..Alhamdulillah..berjaya n sedaappp..
So,semalam dah de orang order dah pun...
tapi hanya sanggup wat di weekend je..
Sbb ia amek masa yg sgt lame..
dalam 4 5 jam jugak la klu x banyak..
amat memerlukan kesabaran yang tinggi...:)

Cerita semalam plak..
balik dr opis terus singgah kedai bahan2 kek nie..
niat di ati nie mmg nak buat rainbow in jar plak..
dah beli dah semua bahan2..skali...
buttercup x beli..hahaha.:P

seindahcerita: hopefully semangat nie kekal la yea..haha
Continue Reading…

Yang Pertama selepas 5 tahun Blogging!

Salam...
Selamat Pagi Isnin...
Sebenarnya dah lama giler x login nuffang nie..
Hari berganti hari..
Tahun berganti tahun..ha..nie baru nak muncul 1..hahaha~

seindahcerita: mulakan keje dengan senyuman wlaupun mate kuyu ye..hehe





Continue Reading…

Ada apa dengan 14 feb

Salam..
Selamat hari Jumaat semua..
ha..kebetulan kan hari ini 14 feb..
cakap pasal 14 feb nie..ish..seluruh dunia igt kan..
Tapi nieyl xnak cter pasal Valentine day..

So,hari nie adalah Ulangtahun kelahiran adik bongsu nieyl..
tahun nie kalau x silap nieyl umur die genap 22tahun.
Alhamdulillah...rezeki muda die sgt cerah..
seawal usia die 20 thn die dah bergelar komando..
kemudian umur 21thn die dah pun mempunyai umah sendiri di melaka..
cume suri umah je xde lagi..
ayah tak kasi..sbb kata ayah terlalu muda untuk pikir ke arah tuh..
Mantap kan dlu skill2 dalam ATM..
Sampai penuh ilmu di dada...belajar kumpul duit..
baru pikir pasal kawen..
Ayah bagi kawen umur 26..



Semoga dia menjadi anak yang soleh dan terbaik..

seindahcerita : cepat la mase berlalu..mlm nant nak g shopping lagi..:P

Continue Reading…

Volunteers KL

Salam..
Kepada semua followers blog nieyl..
Sungguh berbesar hatinya nieyl nak share ngan korang..

Jom Bantu Kawan2..
"Sesungguhnya tangan yang memberi itu lebih baik daripada
tangan yang menerima, Semoga kita semua diberkati dan dilindungi Allah swt.. Amin..

seindahcerita: hari ini adalah ari terakhir.

Continue Reading…

senyum lebar..esok jumaat daaahh!

Salam..
Selamat hari khamis semua..
so,pagi nie nieyl smpai agak awal dr biasa..
sbb kol7.45 nant nak kena naik bas ke putrajaya..
hari ni jabatan nieyl de wat perhimpunan bulanan..
di mana bahagian nieyl jadi Hos kali nie..
so,kehadiran adalah wajib..:)


seindahcerita: jumaat da esok..:P
Continue Reading…

Bermula dengan Biskut

Salam..
Selamat hari Selasa..
eh..heh..dah ari selasa da..:P
mcm lambat aje..hehehe

Oklah setakat 4 hari berdiet nie..
Seriusly mmg terkejut..
Kenapa?Sbb beze berat nie sebelum diet ngan lepas diet..
kira blh membakar semangat gak la..
2.1 kg dah terbuang..hehe..

Start semalam biskut jacobs mesti ada di dalam beg..
if terasa lapar..makan aje biskut dan air kosong..

Mesti tanya nape nieyl cepat kurung berat badan..
Sbb nyer badan nieyl nie gemuk air..
bukan gemuk lemak sgt..hehe..
Berat yang nieyl target adalah 50kg sahaja...
tapi kena keje lebih keras..buat diet makan aje..
Senaman pun kena buat jugak..
kasi seimbang.. :)

seindahcerita: Wish me luck k :)
Continue Reading…

First trip Shopping..

Salam..
Selamat Pagi..
wow!isnin..cepatnyer..
So,cuti lepas nieyl bawak mak ngan family kakak g shopping..
pada asal nyer just nak shopping ckit je..
tapi tahu2 la klu dah sampai kan..
mcm2..sekali bayor..huhuhu~ rm200..

Peh! padahal kan nieyl beli barang2 tok diet je..haha~
belum beli barang dapur lagi..hihi..
Tak apa...Insya'Allah this week..second trip shoppinh lak..
kali nie ngan en.husband..nak beli brang keperluan umah plak..hihi~
klu ngan en.husband troli confirm penuh..haha.. ( duit die haha)

seindahcerita: masuk hari ke-4 diet tanpa nasi :)
Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...