Shopping lagi..

Salam..
Selamat Pagi..
Muka hari nie mesti ada senyum lebar kan..hehe..
esok cuti kan..yeay...

Last week kan nieyl g shopping kat ikea..
ada beli almari kaca..
Actually kan masa nak pasang tuh..
en.husband terlepas..jadi..HANCUR..
sedih gler hati ni..sebab mmg dah lame gler nak ada almari tuh...
bler kaca dah berderai kat lantai rumah tuh..
termasuklah carpet comey nieyl tuh...

Keesokkan hari nyer..
en.husband ajak g nilai 3..
Bajet beli barang rm500 sahaja..
jadi gune la semaximum yg boleh yea...
ha..cmtu la nieyl klu shopping..on buget ok..:)

Tgk nie ape yg nieyl dapat..
Sblm tuh nieyl nak ckp if u all nak beli barang kat nilai 3 nie..
kena pandai carik kedai..jgn sampai tertipu..
nieyl pegi 2 kedai je time tuh..kedai yg first tu..bapak la mahal die jual..
jadi,angkat kaki la..x logik punye harga...
Carpet lembut nie harga di selepas di tawa2 dapat la rm 150
Yang nie plak rm 180 + alas kaki Rm10 :)
Kerusi  sudut nie sebenar da lame nak pun..
sbb dekat umah tuh de 1 sudut nmpk kosong...
jadi..dah alang2 ke nilai tuh..
beli la..lagipun still in buget lagi tau..
harga?selepas di tawa rm150 :)

Kalau u all nak tahu...
bab-bab hias umah nie..mmg en.husband la yg terer..
nieyl ckit2 aje la..so,klu die dah start idea die..
mcm2 die beli..:)
Untungla kan..hihihi

seindahcerita: nak tgk 1 sudut yg en.husband nieyl deco x?

3 comments:

  1. as-salam. nieyl :)
    wah, murahnya set kerusi tu. sy pon dah lama berkenan. tapi tak beli beli lgi sbb pindah pindah kan. pastu kuarters skrg pon dah penuh perabot. kalau beli macam semak je ruang. huhu

    ReplyDelete
  2. comel kerusi sudut tu nieyl.....berseri dah ruang tu....tinggal hias dgn frame2 yg bersesuaian jek....tu laa kalo rajin hias mmg syok...mcm akak punjenis bagi cadangan jek, nanti tgu en abe laa merealisasikannye kakakaakakakaak....

    tapi yg pasti puas bile tgk rumah dah siap berhias kan....tak yah srabut2...buat deco simple pun okey....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...