Seindah Cerita: September 2013

taekwondo demi tali pinggang kuning 2

Salam..
Selamat Pagi Semua..
ada yg monday blues arini...
yela..biase la pagi2 isnin nie enjin lambat panas..
lelagi kalau pepagi udah de meeting..
huhu..

weekend korang g mane aje?
nieyl g tgk anak buah wat persembahan taekwondo..
untuk dapatkan tali pinggang kuning 2 kate nyer..
Memula tuh kak ipar je pun nak pegi..
tapi die x tahu jalan ke SMK Putrajaya 9(1)..
adeh..die ajak nieyl mcm la ku tahu beno..haha..
sendiri pun sosat..hahaha..

Jom layan picture..
"nie yaya..satu sekolah di tawaf ye"
"warm up dlu"
"mase nie turn anak buah nieyl"

"yg free hair tu anak buah nieyl,ayu"
"Alhamdulillah..bulan depan dapat la tali pinggang kuning dua"
" me ngan adik fiqa"

seindahcerita: kdg2 bangga bler anak2 perempuan pandai seni pertahankan diri :)


Masakan di petang rabu

Salam..
Selamat Pagi..
berbatik di pagi ari khamis ye..
ha..mentang2 la dah gaji gomen2 nie...
esok jumaat confirm penuh shopping complex berhampiran..haha
Alangkah best nyer la klu balik2 keje..
xperlu nak masak..xperlu mengemas..hihihi..
berangan lobih!
sesekali boleh la..klu dah seminggu x masak..
xmengemas...mmg hancur ar rupa umah tuh..hihi~
k la smalam teringin nak makan kat kedai tomyam..

tapi bler pk2 balik..
lagi sodap masak sendiri di umah..hihi
ha..rajin dalam malas jgak sebenarnya..
"kailan ikan masin yg x berapa nak masin"
"Tom yam campur...ala jawa gitu"haha

smlm jugak la nieyl kembali menggunakan beras Taj Mahal..
setelah pulun abiskan beras jati..
sbb nieyl mmg pakai beras Taj Mahal..
tapi bler de sedekah berat jati tuh..kena abiskan dlu..:)

Alhamdulillah..boleh kembali diet nasi yea..
Kurang kanji..kurang gula :)

seindahcerita : tgh aim peti sejuk besar..:P

Serabut

Salam...
selamat pagi...
pagi nie dpt wat short entry jer

serius otak skrg nie mmg serabut betulkan semua jadual..
ish..sesukati je tunda tarikh pastu amek tarikh yg mmg org lain dah book!
sape yg susah skrg..ishh...

seindahcerita: ikut la saluran yang betul

Lunch at Sana'a

Salam..
selamat petang..
dah makan..dah kenyang mate pun..
mula la wat hal..hihihi..

kalau dah bekerja..
mmg jarang2 skali dapat lunch berdua ngan en.husband..
arini dapat lunch ngan en.husband..
pegi makan kat area cyber je..
malas nak g jejauh..

memula plan nak makan ikan bakar kat terminal bas tuh..
bler pk-pk balik mesti dah penuh ngan org..lagipun..
tempat duduk terhad kat terminal tuh...
malas la nak tnggu lame2...
sbb rehat 1 jam je...bukan 2 3 jam...

so,pilih nak makan nasi arab..
sebelum nie mmg dah try beberapa kedai nasi arab kat area cyber tuh..
en.husband x pernah lagi makan kat sana'a nie..
so,nieyl bawak ke sane la tok rasa..
yang nie set mandi chicken..
sbb nieyl x suke sgt lamb nie..
kenyang jgak laaa...

so,korang klu penah makan kat saba..
ape kate try2 la kedai lain plak..hihii~


address:
13-G, LKR Cyberpoint Barat,
Neo Cyber, 63000, Cyberjaya, Selangor

no tel : 03-83191776

Segalanya bakar

Salam..
Selamat Petang..
ha..mesti korang dah lame x tgk lauk pauk yg nieyl masak kan..
klu dlu bukan men rajin meng'update pasal makanan..
maklum la nmpk sgt la mmg x rajin memasak kan..hihihi..

Rindu nak tepek gambar makanan yg di masak..
yela..isnin - jumaat mmg dah jarang masak..
klu dapat masak pun ari sabtu atau ahad je la...
itupun kadang2..sbb duduk berdua je..
kdg2 makan kat luar je...klu makan luar pun.
makan nasi yg simple2 je..nasi goreng cmtu jer..

So,last week mmg xde g mane2 pun..
so, saje je la nak wat bakar2..
yela..dah de kuali magic kate nyer..
kena pakai..kang kena perli..
"hye yang..beli jer klu x pakai..next time xyah beli ape2"
hahahaha..
"ikan cencaru bakar"
"tauhu bakar...sedapp"
"sotong bakar"

Kalau ikutkan hati nie nak je beli udang besar2..
ketam besar2 tuh...tapi en.husband nie mmg x leh makan laaa...
cian lak kat die...kang kate bini ikut selera sendiri..hahaha..

sesekali masak..en.husband kate..wah!rindu air tangan isteri..
hihihi~nampak x?tahap kerajinan isteri nie..haha.."jgn tiru ye"

seindahcerita: Alhamdulillah..skrg dah de org dtg umah seminggu
sekali bersih kan rumah.. :)

Tips dan Doa dari Al Quran

Salam..
Selamat Pagi...
monday blues x?hihi~
klu yea...same la kite...

Permulaan pagi nie..
nak share tips dan doa dr Al-Quran yang boleh kite amalkan..
dalam kehidupan seharian kite..

seindahcerita: mudah-mudahan menjadi amalan :)

Wondermilk

Salam..Selamat Pagi Jumaat...
semoga hari ini lebih baik dari semalam..
so,pagi2 nie nieyl nak wat review la ckit pasal kedai kek..
ha..kalau sape2 yg kat area damansara tuh tahu la kot tempat nie..
Ok..actually,nieyl pun x penah lagi menjejakkan kaki kat kedai nie..
jadi nieyl wat review berdasarkan cerita my bff..
sbb die selalu lepak kat sane..

ha..igt lagi x kek hantaran adik ipar nieyl tuh?
klu igt bagus..x igt tuh..xpe..jap tepek gambar tuh..

Ok kek mcm nie mmg la manis nyer..huhu..
jgn de kencing manis..x usah nak makan byk2 k..
jaga kesihatan tuh..

Menurut kate bff.. kedai tu memberi dia inspirasi..
kalau duduk kat kedai tu..membuatkan kita amek gambar non stop..
wow!bunyi nyer mcm hebat je kan..
sbb kata nyer lagi kedai tu lain dr yang lain..
Ini yg membuatkan diri nie x sabar nak ke sane..hihi

Antara contoh-contoh dengan harga sekali..


Petite cupcake 36pcs Goldfinch Collection RM70

Royal Lola Cake RM90

Petite Lola Cake RM45

Bukan sahaja kek, mcm2 lagi makanan ade kat cafe nie...
so,korang boleh la try :)

Dieorang ade 3 Outlet..
Wondermilk Damansara Uptown

41 Jalan SS 21/1A Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel: 03-77258930

Wondermilk Citta Mall

Lot G-48 Citta Mall, Jalan PJU 1A/48, Ara Damansara,
47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
Tel: 03-78317296

Wondermilk Publika Shopping Gallery

7A & 8A Level G2 Publika, Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1,
50480 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: 03-62111092

Sebelum korang terjah cafe nie..
ape kate korang tinjau2 dlu fb ngan website dieorg..

Fb : wondermilk
website : ilovewondermilk.com

Anuar Zain is back


Salam..
lame rase nyer kan x tgk abg nuar nie keluar kat tv..
jarang-jarang org kate...
Last pun klu x silap mase konsert bulan feb lepas..

Tadi terbaca la kat Beautifulnara.com nie..
nape beautifulnara sbb selalu update hihihi :)
Anuar Zain akan membuat persembahan buat kali pertama dalam satu makan malam 
eksklusif yang dianjurkan oleh Kelab Sukan dan Kebajikan Perancangan Bandar,Desa Semenanjung Malaysia (KESPERB).
Makan malam itu dinamakan Malam Jalinan Mersa 2013 ini bertujuan untuk
mengutip dana untuk disalurkan kepada tabung Kelab Sukan Dan Kebajikan.

Ok jom layan beberapa keping gambar Anuar Zain.. :)





Sumber artikel : Beautifulnara.com
Photo : PYANIEZ MOMENTS PHOTOGRAPHY

seindahcerita: semoga semuanyer berjalan ngan lancar..bler nak kwen?

Hijau Zamrud pilihan hati

Salam..
hye semua..arini tetibe nak share pasal warna pilihan..
sebenarnyer bukan la warna pilhan sgt..
ntah kenapa..bulan nie nafsu warna nie makin menyusuk di kalbu..

Actually,bulan nie nak beli kain wat baju kurung..
yela bekerja mmg 5 ari berbaju kurung...
so,mase duduk2 tu terfikir la..
warna ape yang masih x de dlm almari..

tup..tup...terpikat lak ngan warna hijau nie..
Ok nieyl share sikit pasal warna hijau nie..

Hijau nie orang panggil HIJAU ZAMRUD atau Emerald Green masih warna yg same..
Warna hijaun nie sesuai dengan semua tona kulit.
Warna nie boleh dikombinasikan dengan warna yang cerah ataupun warga gangsa..
Yang Penting
warna yang bertenaga dan menarik
Memberi keseimbangan dan keharmonian.

seindahcerita: nak carik kain warna hijau zamrud :)

Alhamdulillah..selamat sudah..black & Naquia

Salam..
Selamat Pagi semua..
Syukur Alhamdulillah...Allah masih beri peluang..
Menikmati dan bertawakal pada-Nya..

Korang dah sarapan ker?
Sambil2 sarapan tuh..meh layan sebahagian..
Gambar perkahwinan Black..
Sebahagian je..nak lebih2...Klik SINI










Jumaat lalu, penyanyi yang popular dengan lagu Teman Pengganti iaitu Black sah bergelar suami kepada wanita pilihannya, Naquia dalam satu majlis akad nikah yang diadakan di Zebra Square, Kuala Lumpur.
Dengan sekali lafaz, juara Mentor musim ketiga yang merupakan anak didik kepada Mas Idayu itu selamat diijabkabulkan dengan Naquia Yasirah Mohamad Khairi, 28.

Black atau nama sebenarnya Hanifah Md Hanafiah, 26 telah dinikahkan oleh bapa pengantin perempuan iaiti Mohamad Khairi Abu Hassan dan disaksikan oleh Ketua Imam Masjid Saidina Umar Alkhatab, Bukit Damansara iaitu Mohamad Syukri Yaacob.

Naquia Yasirah atau lebih mesra dengan panggilan Cira Khairi menerima mas kahwin sebanyak RM80 dan wang hantaran sebanyak RM12 000.

Majlis resepsi telah diadakan pada malam Sabtu, 14 September juga bertempat di Zebra Square di mana pelawak Nabil Ahmad muncul sebagai pengacara. Antara selebriti yang turut hadir pada majlis resepsi mempelai ini ialah Umie Aida, Mas Idayu, Farawahida, Tomok, Iqram Dinzly, Norish Karman dan Ifa Raziah.
Black pada malam bersejarah buatnya itu juga turut berduet dengan RJ untuk menyampaikan lagu Si Merah Si Putih yang merupakan lagu baru gandingan mereka berdua..

Sama cantik sama padan..
Semoga ikatan perkahwinan ini kekal hingga ke Jannah..Amin...

seindahcerita:tetibe lak rasa nak bukak album kahwin..hahaha

Moisturiser Safi

Salam..
Selamat petang..
Jam tepat pukul 3.33 ptg..
Sebelum nie nieyl de share pasal produk2 safi yang nieyl pakaikan..
so,pada yg x terbace tu..boleh bace kat SINI

Sebelum nie nieyl pakai moisturiser..
Brand safi jugak...sari gamat..
selepas muke2 nie jerawat2 semua hilang..
bertukar la kite...hihi
So,now nieyl try set moisturiser siang dan malam..
Moisturiser Siang
Setiap hari, kulit kita terdedah kepada sinar UV yang menyebabkan kulit menjadi gelap.
SAFI BALQIS Perfect 10 Moisturising Krim Siang Hari SPF 15 mengandungi perlindungan UV tambahan yang berkesan mengurangkan kulit gelap.
Moisturiser Malam
Moisturising Night Cream berfungsi sebagai anda tidur untuk membaiki kerosakan kulit yang diperolehi pada siang hari, serta menggiatkan sel kulit mencerahkan proses.

seindahcerita: dengan harapan kulit menjadi lebih putih,licin dan sihat :)

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign