Holiday Hujung Tahun : Pangkor

Salam Semua..
Apa khabar?Lama nyer bercuti rasa nya..
Naik keje sehari kemudian cuti sehari lagi..
hari nie naik keje 2 hari..lusa kembali berhujung minggu  .. :)
alangkah best nyer kalau sepanjang tahun cmtu ye..hihihi..

Oklah macam biase la lepas naik bercuti..
Ada je benda nak di share kan..
Jom layan gambar serta caption :)

Tempat Bercuti : Pulau Pangkor ( 3 Hari 2 Malam)
Tempat Penginapan : Hornbill Resort, Teluk Nipah
Sampai jeti dalam pukul 3 lebih..
sebab gerak dari umah dlm kol12 lebih..
Tunggu 1 lagi kereta dr penang..Kat Jeti tu sempat la makan2 dlu..
Masa nie dah gerak dah dr jeti lumut nak ke pangkor..
Sepanjang perjalanan tuh..memang dok berdiri je atas feri (bahagian atas)
Menikmati keindahan laut :)
nie adik ipar ngan biras nieyl dari penang tuh..
tengok tu die punya tudung di tiup angin..serius mmg best..
angin2 sejuk gitu..
Nieyl x sempat nak amek byk sgt gambar..
sbb tangan penuh ngan beg..hihi~mane yg sempat je..
risau hp jatuh dlm laut je..hihi..mase nie baru je sampai jeti pangkor..
dalam pukul 6 cmtu la..
Kat jeti pangkor tak perlu nak fikir nak naik apa g ke hotel atau chalet..
sebab nyer keluar dari pintu jeti..akan ada orang tanya..
nak sewa moto..nak naik van..ha..yg best nyer..van tuh semua sama kaler..
pink kaler..hihi~comey jer...pink...kalau tak silap bayar dlm 100 or 80 cmtu..

Nie chalet yg nieyl menginap..tapi sblm nieyl cter lanjut..
ada peristiwa sebelum sampai chalet nie.. Actually, adik ipar nieyl yg uruskan..
segala-galanya kat sini..so, dia jugak yg deal ngan agent..
orang kata ade miscommunication ckit.. Mulanya igt chalet kitaorang
di Pangkor Inn Chalet..sekali tersilap..hihi~ terpaksa la
heret beg-beg ke Hornbill Resort nie..nasib baik x jauh mane..huhu..
Sampai kat hornbill resort tu lak..
ada lagi miscommunication nyer..waduh..masa tuh klu tak silap pukul7..
masing2 badan dah penat..dah bau macam2..
Boleh plak receptionist tu kata tiada bilik yg di tempah atas nama adik ipar..
masa tuh mmg nak tension la kan..sbb nyer kite dah plan nak bawak ayah mak mertua bercuti..
mcm2 hal lak.. lagipun deposit dah bayar semua..geram je rasa nye tau..
Senang je ckp ngan receptionist tu..
yg tuh bukan masalah kiteorg..antara agent ngan company tu la..
masalah selesai dalam pukul 7.30 jugak la..
uper nyer receptionist tu problem ngan manager..OMG!
tak pasal2 kiteorg lak yg kena..hampeh betol kan..sabor jerrlaahh..

Disebabkan itu jgak laa...
Masuk bilik terlupa nak amek gambar bilik..
nak tepek kat blog..hihihi..sori yea...tapi selesa la bilik die..
Sesiapa yg berurusan ngan agent ke pihak chalet..
kena berhati2 k..jgn jadi mcm nieyl nie k.. :)

Rasa mcm entry nie dah terpanjanglah pulak..
hihi~xpela..nieyl sambung cter hari pertama di Pangkor kat next entry yea..:)

seindahcerita: Nak ole-ole Tak?hihihi :P

5 comments:

  1. seronoknya bercuti ke Pangkor, tak pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..nnt pegi la bawak family...best gak :) tapi mahal ckit la bab makan..:)

      Delete
  2. huhu xpasal2 customer yg jadi mangsa yerk.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. best nyer ke pangkor..sy jg yg blom smpi ke sini lg ;-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...