Holiday Hujung Tahun: Pangkor II

Salam Semua..
Selamat pagi..Indah sungguh pagi jumaat nie..
Alhamdulilah masih bernafas dan menikmati udara yang segar..
Oklah xnak taip panjang2 sgt...Jom layan..
Aktiviti di hari ke-2 di pulau pangkor..

Disebabkan badan penat sbb berjam-jam duduk dlm kete..
pagi tu bangun agak lewat ckit..hihihi..
dlm kol11 cmtu dah siap sarapan pagi dah..
plan nak g snorkling plak..
snorkling dlm rm100 dalam 7 org..
tak termasuk nieyl, ayah ngan mak mertua nieyl..
Actually nieyl mmg x suke snorkling nie..
jadi nieyl dok atas batu besar..perhatikan dieorang je..hihi.. rugi kan..
Time nie dalam bot nak g ke tempat snorkling tuh..
x jauh pun dalam 10 minit cmtuh sampai la...
Masa tu dah kol12.. matahari dah terpacak da...
dalam ati " hitam lagi la suamiku" hahaha
nie biras nieyl, sgt bersemangat nak bersnorkling kata nya..
ha...walaupun matahari terik..dieorang baru nak start snorkling...
nieyl kat atas batu tuh dah terasa panas gler...aduhai...dlm hati kate 
" cepat la korang mandi..dah x tahan panas terik nie"

dieorang mandi lebih kurang 1 jam setengah camtu..
naik je..kiteorg lepak kat kedai berger..
ha..klu korang nak tahu..kat tempat snorkling tuh..
ade 1 je kedai...hihihi~ kedai berger ngan air...
pandai pak cik nie niaga nyer..
nak xnak...haus kan..lapar..pasti beli..walaupun 1 berger dlm rm3..huhuhu~
sebelum bot sampai nak bawak kteorg balik ke chalet..
sebab lagi bergambar kenangan bersama keluarga tercinta..
Keluarga belah en.husband x ramai..jadi senang nak arrange klu g mane2..
mak ngan ayah follow je..mmg sporting habis laaa.. :)
Malam tu saje jalan2 ngan en.husband..
tgk2 ape2 yg best boleh di beli..tapi x beli ape pun..
sbb kat selangor pun ade...hihihi~ 
cume en.husband beli umpan tok memancing..
see..skrg nie en.husband g mane2 aje nak mancing..
siap bawak kelengkapan memancing lagi tau..
nampak x semangat nyer..walaupun x dapat ikan..xdapat sotong..hehehe
"kepuasan katanya"

********************************************

Hari terakhir di pangkor..
klu ikutkan kena check out pukul 12..
tapi kteorang kuar agak awal jugak laaa...
dalam kol 10 cmtu..sebab nyer nak g jenjalan..
sebelum pulang :)

kalau sesiapa g pangkor nie..ha..x terlepas punye g kilang satay nie..
kira sgt terkenal laaa..

mcm2 ada..nieyl just beli ikan bilis yg orang kirim..
lepas tu beli ole2 yg dah siap paket 1 Rm10  je..
dlm tu semua benda ada..jimat pun jimat..daripada beli 1 per 1..
nieyl beli lebih kurang 7 paket untuk adik beradik..
Lepas tu kite ade la pegi beberapa tempat yang bersejarah kat pangkor nie..
gambar byk dlm camera biras nieyl..
jadi x leh nak tepek laaa...
nnt klu da de nieyl tunjuk k.. :)

Dari lumut tu pakat g sungkai plak..
seruis..mmg jauh gler uper nyer...
sampai tertidur-tidur nieyl..
tapi tak sampai2 jugak..ade la dekat 1 jam lebih dlm kereta..
Ha..sungkai nie mmg sgt terkenal ngan kolam air panas nyer..
ha..hot spring..sgt best..nieyl sempat merendam kan badan jugak..
kiteorang lepak cnie sampai kol6.45 lepas tuh baru gerak pulang ke KL :)

Sampai rumah dalam pukul 9.15 mlm cmtu..
so,tu je la percutian nieyl tok hujung tahun nie..
ha..Insya'Allah raya cina nant nak g langkawi plak..hhihih~
dari skrg kena kumpul duit yea..
kang kat langkawi..byk pakai duit..hehehe..

seindacerita: lapar nyer... 


4 comments:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...