26 September, 2013

Masakan di petang rabu

Salam..
Selamat Pagi..
berbatik di pagi ari khamis ye..
ha..mentang2 la dah gaji gomen2 nie...
esok jumaat confirm penuh shopping complex berhampiran..haha
Alangkah best nyer la klu balik2 keje..
xperlu nak masak..xperlu mengemas..hihihi..
berangan lobih!
sesekali boleh la..klu dah seminggu x masak..
xmengemas...mmg hancur ar rupa umah tuh..hihi~
k la smalam teringin nak makan kat kedai tomyam..

tapi bler pk2 balik..
lagi sodap masak sendiri di umah..hihi
ha..rajin dalam malas jgak sebenarnya..
"kailan ikan masin yg x berapa nak masin"
"Tom yam campur...ala jawa gitu"haha

smlm jugak la nieyl kembali menggunakan beras Taj Mahal..
setelah pulun abiskan beras jati..
sbb nieyl mmg pakai beras Taj Mahal..
tapi bler de sedekah berat jati tuh..kena abiskan dlu..:)

Alhamdulillah..boleh kembali diet nasi yea..
Kurang kanji..kurang gula :)

seindahcerita : tgh aim peti sejuk besar..:P

10 comments:

  1. selalu jugak saya ni berangan balik rumah, nak relax2..tak payah masak, basuh kain... tapi jarang-jarang lah dapat time gitew!

    ReplyDelete
  2. amboihh...kecur air liur tgk tom yam tu! :D

    ReplyDelete
  3. asslmkm.. awk, kalau nak rasa masin2 lauk kailan tu, ikan masinnya dihancur2 kan.. :)
    ehh, sedapnya tomyam.. i like..

    ReplyDelete
  4. amboi sedapnyer... done clik2 nuffnang yer

    ReplyDelete
  5. sedap nampak makanan tu...
    masak sendiri lg puas makan kan

    ReplyDelete
  6. alamak. tom yam ke..sedap tuh.. :)

    p/s : salam kenal dari saya :) senang2 singgah lah blog saya akak :) happy blogging.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)