Kira first time laa

Salam...
Selamat hari Khamis..
khamis daahhh??hihi~
suke la tuh yea...
weekend leh sambung raya..

Untuk pertama kali nyer...
1 family lengkap di hari pertama...
itu pun nieyl ngan en.husband cabut sekejap..
sbb mase nie group family belah nieyl tgh raya umah pak cik nieyl..
tapi umah nyer tak ade la jauh sgt pun...
jadi amek kesempatan lari kejap ke umah mak mertua nieyl..

So,tahun nie tema belah en.husband grey.
kain semua mak mertua nieyl yang beli..
so,pandai2 la wat baju yea..
Adik beradik belah en.husband x ramai pun..
4 org termasuk en.husband..
2 dah kawen..sorang baru nak tunang pas raya nie..
paling bongsu baru abis study..:)

Rutin raya nieyl ngan en.husband..
every year same aje...
x berubah ape2 pun..
Pagi2 raya akan pulang ke Kg ayah mertua kat beranang..
so,sebelum solat raya akan sampai ke umah kiteorg..
Sbb ayah,mak ngan en.husband akan solat raya kat masjid area umah..

Lepas solat raya..
kiteorang akan beraya ngan family besar nieyl..
pastu ke kubur..selesai semua..
bergerak konvoi raya umah adik beradik ayah..ngan adik beradik mak..
sampai ke malam...

Raya kedua plak..
giliran nieyl ikut en.husband ngan family pegi raya..
belah ayah mertua lakkk..sampai petang jugakkk..

Raya seterusnyer Di RUMAH sahaja.. :)
begitu la setiap tahun..
Simple..xyah nak gaduh2 nyer..

seindahcerita: Nak kena carik baju warna purple..

7 comments:

  1. taon ni family pic kite complete semua orang ada. sukaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkan klu semua ahli keluarga lengkap...
      bukan senang nak lengkapkan...
      yela sistem giliran kan...hihi~2 tahun skali je leh lengkap...:P

      Delete
  2. meriah jugak.. sedondon.. jijah setiap tahun xpernah sedondon n amik gambar family pon.. sadiss je..

    ReplyDelete
  3. samalah x pyh nak gaduh² hihihi.. janji sepakat .... berunung mak mertua belikan baju.. gambar ni buat frame canvas cantik jugak..

    ReplyDelete
  4. Ok la tu, rmh smua dekat2 je kan...hihi
    Selamat Hari Raya ~

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...