19 April, 2013

| CH kami datang |

Salam..
Selamat Pagi..
arini nieyl serba hijau...haha~
org tgk sejuk aje mate hahaha..
hijau kan ketenangan..kate nyer...( 2 tangan atas bahu )
Oklah jom tgk nieyl pegi mane lagi..

Second Day

Ladang Teh BOH Sg. Palas

Pepagi dah bangun..
sbb byk tempat kate nyer nak pegi..
lepas sarapan semua..
lebih kurang pukul 9 dah gerak..

Nampak x cafe tuh?ha..tinggi kan..adeh..naik semput naik tangga..
mmg mencabar diri sendiri..nmpk sgt badan ku dah demok gler..
 
ha..yg nie view pertengahan jalan...kiranya x sampai lg atas tuh..
berhenti kejap..sbb rasa penat gler...
ok time nie dah sampai dah kat atas...wah!view die mmg cantik..
time nie pun kabus x berapa nak ado...so,rase pun suam2 kuku aje..
nampak x tuh..semua nyer umah pekerja2 kat ladang tuh...
see...muke penatan...baru lepas naik tangga..
klu sebulan dok cnie...aduh...mesti leh slim kan..haha~
ha..nak amek gmbr kat benda alah nie pun...ikut turn yea kengkawan..
itu if ramai org laaaa...:) wat muke selamber je pdhal.rmai gler org depan tuh yg nengok kite..hihi
mesti ade yg berkata kat ati... nieyl nie kate g honeymoon..
tapi gambar die sorang aje..mane gambar husband nyer...
haha~actually,husband x berapa minat amek gmbar..
die suke amek gmbr isteri nyer aje...hihi
pada nyer klu pegi honeymoon berdua...
xde sape nak amek gmbr kami berdua...nasib baik la ade si triport nie...haha...
ade jgk la gambar berdua wat kenangan...:)

Actually kan..byk lagi ladang teh yang kira famous la...
so,korang jer pilih mane2 nak pegi..
klu nak g cnie pun ok gak...
tapi pastikan stamina kuat la...hehe~
klu x kuat..xpe...bawak aje kete naik atas...haha~

seindahcerita : turun aje bawah terus carik air..hihi~

5 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaaaa pg teh boh sg palas... jelesnya.. nak pg CH lglah... dah 2 kali pg tau x dapat naik teh boh sg palas ni huhuhuhu....

    ReplyDelete
  2. masa akk gie CH hr tu, x singgah sini pun.. harus repeat la nampaknya nnti.. ahhahahha

    ReplyDelete
  3. sg palas rugi klu x singah .. suke minum teh smbil makan karipap kat situ..hihihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)