| First Time mimpi nie |

Salam..
Selamat pagi Semua...
just nak share aje...
x kisah la if korang nak pk benda nie buruk atau sebaliknya..
pagi td sekitar jam 2-4 pagi...
nieyl mimpi bayi..
ya..nieyl tahu ramai yg akan cakap itu maybe petanda buruk...
tipu la klu nieyl kate bler dgr org ckp cmtuh..
nieyl x rasa takut atau seram sejuk kan....

Negatif
Memiliki saka
Positif
Mendapat rezeki yang besar

Pendapat nieyl
satu je nieyl fikir dan percaya
"Dalam hadith, Mimpi yang benar dari Allah dan mimpi yang buruk itu dari syaitan,
maka apabila kamu melihat yang buruk maka hendaklah kamu mengucapkan
'A'uzubillah dan berludah secara isyarat ke sebelah kiri kerana ia tak akan
memudaratkan kamu! (HR Al-Bukhari dan Muslim) "

jadi, nieyl percaya dan yakin dengan Allah...

seindahcerita: selagi kite percaya pd Allah..Insya'Allah...doakan nieyl..bg support kan nieyl k..

5 comments:

  1. insyaallah anggap sahaja mainan tido and think positif

    ReplyDelete
  2. @Anum thanks sis...Insya'Allah... wlaupun rmai yang pk negatif mimpi tuh..

    ReplyDelete
  3. takpe mimpi tu mainan je. dont think too much :D

    ReplyDelete
  4. byk2 doa mintak dijauhkan dari bahaya..

    ReplyDelete
  5. akak pernah jgk mimpi sal bayi nie dulu..kerap jgk..tp akak xpk kan sgt..anggap yg baik dr Allah...selebihnya mainan syaitan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...