|keliling yang buat kite stress|

Salam..
Kate en.husband pedulikan apa org nak kate..
Pk yang positif aje..
Pk yang segalanye itu di tentukan oleh Allah..
Rezeki itu semua datang dr Nya..

Kalau orang kate..
jawab aje belum ade rezeki...
itu lah yang selalu en.husband pesan kat nieyl..

Kalau tanya tuh je xpe lg..
ade yang siap nak pegang2 perut lg..
aduh...stress rasanya...

seindahcerita: perlu bersabar...berusaha...dan tawakal :)

13 comments:

  1. itu la ade pepatah mulut org takleh tutup nieyl tapi mulut tempayan besar camne pun leh ditutup....

    itu laa lumrah manusia...pandai bertanye jek...bile belum kawin sibuk tanye bile nak kawin, bile dah kawin sibuk tanye bile ade isi...sabar key, jgn stress...akak paham perasaan ko...

    yg penting ko jgn stress...amalkan makan asid folik...dan doa dan tawakal.....insyaallah....lagi pun ko baru je kawin....tak perlu risau ape2....

    ReplyDelete
  2. @lieyalatif TQ kak lieya..itu la nieyl pun dah fedap dgr dieorg nie dok tanya2..x stress tapi rimas gler... nieyl mmg amal kan makan asid folic nie..:) skrg nie nieyl usaha...berdoa ngan tawakal je kak..lgpn,mude lg..:)

    ReplyDelete
  3. Itulah... heran sy kenapa orang yg bertnya mcm tak tau apa sensitif seorang perempuan. Pdhal diorang perempuan jugak. Lain kali sedia belajar karate, karate je org yg berani main sentuh2 ni! :)Pape pun, terus kuat semngat ye! InsyaAllah, ada rezeki... Aturan Allah itu yg terbaik... :)

    ReplyDelete
  4. sabar k...rezekinyer tu ader...nanti...banyakkan berdoa..

    ReplyDelete
  5. dah ada ank sorang ni pun stress dik.
    asal jumpa asyik tanya soalan tak nak tambah? bukan sekali dik oii tp berjuta kali! naik kebal dah telinga nih..

    yg penting sabar k ;)

    ReplyDelete
  6. @Khalilah MNor itulah kan..lgsg xde prasaan sensitif...benda2 mcnie kan..bkn keje kite kan...kite usaha je...yg lain semua kuasa Allah... tQ sis.. nnt nieyl belajar karate..hihi~

    ReplyDelete
  7. @(Lizz) http://www.mummycute.com/ nieyl sentiasa musabahkan diri nieyl...redha..bersabar dgn ujian Allah pada nieyl...TQ sis..:)

    ReplyDelete
  8. @mamyharraz itu la kan...pelik la nieyl kdg2..kang bler anak dah berderet pun..bising..kate x pandai nak bajet la ape la..eee...stress betul..

    ReplyDelete
  9. Sabar ye...mulut manusia tak boleh ditutup...
    Insyallah moga ada rezeki..

    ReplyDelete
  10. dont wory..org mcm ni selalu suka dgn kedukaan kita so jgn berduka!kgn bersedih!just be happy & enjoy the life!

    ReplyDelete
  11. kisah nieyl sma cm dya..cume dya x sampai hajat nk post kt entry..dh lama nye kt draf..sbb ada dak opis tue.ari2 tya "u dah preggnt lm?" "u tak nk check preggy test" "u sudah period lm"
    soalan yg hari2 di tya.smpai dya dah nk give up..mulut puaka sgt..rezeki tuhan bagi kn?dya x de planning nk de bby bile,klu de dya ambik,klu x de usaha kan..dya x bole nk entry sbb dak opis de follower my blog..so now,bisu dan terus bisu..bile diorang tya.dya jawab.."mengapa nak awal2 check?klu x de u nak bgi i duit ke?"diorang terus diam2.. dya x suke sgt..tension tau..maaf luahan skit kt sini...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...