Seindah Cerita: October 2011

|maharaja lawak mega|

mlm nie boring la...
xtaw nak wat ape...skrg nie pun depan tv tgk maharaja lawak mega..
aku nie x berapa nak suke sgt nak tgk tv...
klu de cter best jer aku tgk...
klu xde,aku layan fb ngan tweet..
xpun tdo..hahaha...

minggu pertama maharaja lawak mega nie...
kurang best la...wat mse nie bru 3 group wat persembahan...
xde 1 pun yg aku rase best..hihihi...

xpe2...tggu la nak abis nanti...
Baru best kot...

|makan mcm 5 orang punyer|

itulah dia kalau aku dok ngan member2 aku yg suke makan..
haha...semua lauk nie masak tok 3 org makan..
hahaha...gler ar...tp x abis pun beb...
mane la larat nak makan banyak sgt cmnie kan...
hihihi..

|workstation dah siap|

Hihi..rasa x sabar lak nak dok kat workstation masing2...
selepas krisis kulat melanda..
selama 1 bulan 2 minggu merempat..
Akhirnyer kembali...

xpela..wlaupun aku kat opis tu hanya de 2 bulan lg...
aku tetap hepi sebab blh la aku abiskan sisa-sisa kerja ku kat cnie...
wlaupun sedey sbnrnyer nak tinggalkan opis tuh...

Aku redha..

|Ahad dah..tanpa di sedari..|

Selapas banyak benda yg berlaku kat blog aku nie...
Aku dah pun wat penutupan secara rasmi..
daripada org jumpe blog nie...
Sebab aku xnak blog nie bersepah dgn komen2..
yg menghina..mencaci...

Sbb nyer aku wujud kan blog nie pun..
Untuk aku catatkan segala-galanyer dlm kehidupan aku..
Bukan untuk di caci..di hina...
aku sedih ngan manusia yg selalu menghina kejadian Allah...
Sedangkan..klu Allah itu tidak jadi kan manusia di muka bumi nie..
maka dia juga tiada di sini skrg...

Semoga Allah itu maha mengampun...
Bertaubatlah kamu sebelum tiba nya ari kiamat...

|aku redha di hina..di maki..|

kemarahan adalah kelazatan bg syaitan...
Jadi aku xnak jadi hidangan..
Aku xmarah...bler de org komen mcm2 kat blog aku...
Mengata aku..hina aku..maki aku..
Sbb aku adalah hamba ciptaan nyer...
Kurus..gemuk...hodoh...bodoh...
itu adalah ciptaan nya...

Aku redha dihina..dimaki di dunia...
Aku mendoakan kebahagian dunia akhirat pd die...
Terima kasih hamba Allah...

|Kematian|

Sayu pagi nie bler duduk sorang-sorang sambil mendengar alunan zikir...
Mengingatkan aku akan kematian yang akan tiba..
Walaupun kita tidak tahu bila  giliran kita akan tiba..
Sudahkah kita sebagai umat Islam..hamba Allah ini bersedia menghadapi ari itu...

Ya Allah..tidak terjangka akal fikiran untuk memikirkan perkara2 di alam ghaib itu..
setiap kali ingat akan mati tu...
timbul 1 perasaan yang tidak boleh digambarkan dgn kata-kata...

Skrg pun tanda-tanda kecil ari kiamat itu..
Telah pun jelas lg nyata telah berlaku di muka bumi ini...
Sesungguhnya,biarlah aku dan umat mu Ya Allah..
Mati dengan iman..

Insya'allah...

|terima kasih tinggalkan komen|


Aku tak penah suruh org baca pun blog aku..
Terima kasih banyak-banyak sebab tinggalkan komen..
Aku sgt2 menghargainya..

|sekali lagi die wat hal|

morning...sori la mood arini x berape nak ok la...
sebabnyer..internet kat umah aku dah 3 ari x berfungsi..geram jer aku rasa...
klu u all nak tahu..Internet nie lah kawan aku..kawan baik..
sebab klu xde,rase mcm x lengkap ar..sbb rutin aku mmg dgn internet nie...
bler xde..aku dah x taw nak wat ape...sbb aku jarang tgk tv nie...
ish..xmo lah marah-marah..kang tua lak aku nie sebelum usianyer..
hihi..xpela..pasal internet tu aku dah pun call 100 tuh..
so,die de la bg aku langkah2 yg perlu aku buat balik umah karang..
if x berjaya,baru dieorg anta org dtg baiki..
adeh..abis duit aku...hihihi..

|bagaimanalah nasib ku|

selamat tengah ari..
sementara nak tunggu ayam siap di goreng..(ditapaukan)
saje nak penuhkan blog nie ngan entry..

Korang tahu kan...
kontrak keje aku dah nak abis dah...
Tinggal lagi 2 bulan jer la...
mase bajet aritu pun senyap jer...
xde kate ape2 pun...

pagi td aku dpt email dr member..
kat fb nie de group tok minta kerajaan sambung kontrak nie..
tp dlm group tu semua keluhan pegawai2 kontrak..
seluruh negara..

Aku sempat bace jer td..
semua kenyataan di tag kepada PM Malaysia,
JPA dan yg berkaitan la...
Semoga kami de harapan yg cerah lah kan...:)

|Di mana saje tetap|

selamat pagi..
kepada yg membace..TQ so much...
arini bekpes bihun goreng jer...
pagi nie cuaca mendung n gerimis jer kat cnie...
Sayu jer..hihi...

Pejam celik..dah sebulan aku x masuk opis kat cyber nie..
So,start smlm da mule la bertugas kat cnie...
tp masih lg la..merempat..hihihi..
sbb ruang keje masih lg dlm proses pemasangan patisyen..

So,walau mane pun berada..
tetap tersenyumm..hihihi

|rezeki jgn ditolak|

hye...time2 cmnie korang wat ape ek...
Aku nyer rutin mcnie la...klu de cter best kat tv yg aku suke...
Aku akan tggu depan tv...
Sejam lebih awal...haha..
klu x suke tuh...hihi...xkan bukak tv lgsg...

So,mlm nie de 2 cter jer aku nak tgk...
1 kat astro ria...1 lagi kat axn...
so,tetap jugak tdo kol10....hihihi...

ptg td dok jumpe mak cik sebelah umah...
niat aku nie nak bertanya kan khabar...
tp rezeki tu tiada siapa pun tahu kan nak dtg bler...
Hihihi...tp mmg rezeki aku...
Kebetulan makcik tu baru jer balik dr langkawi..
So,dia kasi ini kat aku...

Pesanan: abis diet aku...hahaha..

|nasi xde..buah jer yg de|

heloo...u all tgh wat ape tuh...
Thanks k kepada yg sudi dtg jenguk blog nie...
tp plz la...if x suke..xyah la dtg cnie...
lps tu tinggalkan komen2 yg negatif...yg berunsur kan lucah...
sbb nie bkn blog retis popular pun..haha..

nak tunggu cter2 best tok di tonton...
de lg 30minit..so,merapu jap la kat blog nie...
kang sunyi jer blog nie...
alamak...kat era skrg lagu STACY la..Kasanova..

dinner malam nie xde nasi..
yela..aku dah diet skrg nie...
haha...so,makan buah jer la...
malam nie...buah naga lak...

pesanan: blog nie masih lagi dalam pemantauan
 pihak berkuasa kerana kes dimana de individu 
telah meletakkan komen berunsur fitnah serta lucah di blog ini.

|sekembalinya ke opis lama|


salam..dah dekat tengah ari dah uper nyer..
patut la rase ngantok2 ckit..hihihi...
Arini dah start masuk bangunan opis lama..
yang kena kulat tuh...

So far,setakat nie kan..
sume nyer ok dah..cume patisyen jer dieorg x tukar lagi..
So,stakat nie kena merempat jugak...
lah...dlm seminggu...sbb kontraktor nak tukar patisyen baru..z
hehe..hehe..

|B.B.Q dan Steamboat|

Selamat malam..
arini dah ahad kan..ish..ish...rasa nyer mase nie...
semakin ari..semakin cepat berlalu kan...de x mcm naik bot tu..hihihi..

semalam aku ngan adik beradik len..
de wat jamuan ckit la...
tok mak ku..sempena besday mak..
Masak ape...hehe..
kalau la aku yg masak..mcm tu la aku akan wat..haha..
hihi..xdelah..tok kali nie aku wat len ckit la...
kte wat semua layan diri..
wat BBQ ngan steamboat...
yg nie jerla yg mampu disediakan..
hihi...mmg terlebih cukup tuh...
Tok BBQ cume wat ayam,ikan cencaru ngan ikan kembung jer..
Yg paling laku...hihi...mesti la ayam..:)

Majlis abis dalam kol10 lebih la..
lepas tuh...balik2...terus Zzzz..
Sbb terlalu letih dr pg wat keje...
hihihi...



|Kembali ke opis lama|


hye guys..mlm nie aku post byk ckit cter..
Sbb mlm nie leh tdo lewat ckit...n de idea nak tulis ape..
hehe..korang igt lg x aku de ckp psl opis aku kena serang kulat tu..

petang td aku dapat email...
n dah dapat memo yg opis tu selamat tok diduduki....
so,bermakner...aku ngan yg len x yah merempat atau
menumpang umah org lain lg da...wah!
Byk syok orrr...sbb nyer aku mmg x sabar nak abiskan sisa-sisa..
kenangan aku kat opis tu...


|bajet kali nie aku sakit|

Bajet thn depan nie..amat2 menyedihkan aku
Nape..sbb kontrak aku akan tamat pd 31 Dis 2011
Tiada penyambungan atau penyerapan..siapa la x sedih...
berkhidmat dekat 3thn kot...seusia nya ngan blog nie..
tapi ape kan daya aku kan nak menantang...
hanya mampu menangis...dan pujuk hati untuk terima..
tukang masak..Ohhh tidaakkkk...
sebabnyer setakat makan ikut tekak sndr lepas la...
nie nak kasi org makan nie...susah ckit...

men alat muzik...agak2 la...
klu nak soh aku jahanam kan boleh la...adeh....
adeh...ape la aku nak jd pasnie weh...
Ish...xleh jd nie...aku kena usaha carik keje len nie...
Sebab nyer aku nie nak kwen dah nie...aduh...

|lepas rindu|

Morning..
mulai arini panggilan dah x byk sgt..
So,leh la update ckit...
Xdelah isi blog nie...
lame jer kan..
hihi..

ari isnin aritu..
berpeluang tok ke opis cyber tok amek barang..
Aku xlepaskan peluang tuh..
Aku g la...dpt jugak la aku dpt amek barang aku..
Amek gambar tempat aku..
Adeh..rindu nyer...

|seketika di KFC|

Selamat berhujung minggu..
sambil2 tgk tv nie...
layan fb..layan twitter..
tetibe nak tulis something kat blog..

last week g amek anak buah kat asrama die..
lepas tu belanjer die makan KFC..
Mase nak balik tuh...tgk2..
tayar kete bocor sudah..
Uper nyer ade paku panjang...
Adeh..Mr.E yg bukak tayar..
N tukar tayar..huhu...

Klu aku la...
ish...xtaw la mcner kan..
klu dieorg lelaki leh wat 15 minit..
Aku pompuan 1jam kot..
itupun blm tentu lg kan...hahaha

|habis diet ku kerana mu|

ish..mcner nie...nak ke x nak nie...
klu xnak..ish...rugi...klu nak..mcm sia2 lak...
adeh...gi mana si...

ala...xpela..amek ckit jer...
x luak pun kan...xkan la ckit dah naik 1kg...kan..kan..
ala..bedal jer la...yum..yum...

|x sangka dah 182 walaupun|


Serius aku kate aku nie bkn la de mase nak update slalu blog nie
Kejap aku de..kejap aku xde..
so,aku x kisah la if xde org nak bace blog aku nie..
sebab nyer..blog aku nie..
catatan hidup aku..
So,xde la yg menarik pun...

Tapi klu singgah kat blog kawan-kawan len..
Wah...tgk follower..peh!beribu kot...
aku nyer 182..tp bersyukur jugak...
de jgk yg sudi dtg...bace...
Xpe klu x tinggal kan komen pun...
Tinggalkan jejak pun dah ok..
nnt leh jer singgah balik...

|Kembalikan lah duit ku|

Byk benda jadi kat aku arini..
nak cter nanti aku nangis lg..xpela..nak tulis jgk...
sbb klu x tulis xde memori nnt kan...
first skali..wet aku hilang...
Bukan ckit tau..
hilang rm200 tau..dlm wallet aku...

klu aku tahu la sape yg amek..
aku rasa nak tembak ngan meriam..
xpun kan aku nak tembak2 jer die..

haha..tp mungkin de hikmah die sebaliknyer kan..
Sbeb tu la aku x taw sape yg amek wet aku tuh...

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign