30 June, 2011

|ape pun x blh|

by on June 30, 2011
http://www.emocutez.com
mane lah org x mrh..
dah elok2 blogspot nie x di block..
Alih2..ptg td..kena block lak...
Pelik la aku..

xkan la benda cmtu pun nak block..
bkn nyer kteorg wat n3 smpai 8jam tanpa henti..
ape pun x blh..
blog di block..
tp 4share x nak lak di block..
pdhal benda tu mmg wajib block...
http://www.emocutez.com
Ish...ape pun x blh..

|adeh..lupe|

by on June 30, 2011
Dah tgh ari nak masuk ke ptg..
bru aku sedar..Aku x post n3 langsung tok arini..
Sibuk sgt td time lunch layan Maharaja lawak...
Walaupun terkilan ckit sbb jozan x menang aritu..
tp sepah pun best gak sejak akhir2 dekat nak final tuh kan..
Xpela..skrg nie layan ulangan ML jer lah..
Pengubat dikala sunyi..hehehe

29 June, 2011

|Israk Mikraj|

by on June 29, 2011
Alhamdulillah...dpt tahun nie sekali lg..
kita dpt menghayati Peristiwa Israk Mikraj..
bagi yang berpuasa..
Selamat mengerjakan puasa..

Bagi yang x berpuasa itu..
Mari lah same2 menghayati peristiwa2 Israk Mikraj...
Arini adalah 27rejab...

Kesimpulan peristiwa Israk Mikraj
Peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.
empercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.
Seandainya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati benar-benar kemungkinan manusia mampu mengelakkan dirinya daripada melakukan berbagai-bagai kejahatan. Kejadian Israk dan Mikraj juga adalah untuk menguji umat Islam (apakah percaya atau tidak dengan peristiwa tersebut). Orang-orang kafir di zaman Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam langsung tidak mempercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.

Peristiwa Israk dan Mikraj itu merupakan ujian dan mukjizat yang membuktikan kudrat atau kekuasaan Allah Subhanahu Wataala. Allah Subhanahu Wataala telah menunjukkan bukti-bukti kekuasaan dan kebesaran-Nya kepada Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam.

28 June, 2011

|koleksi NE|

by on June 28, 2011
Sebelum nie kan aku penah cter kan..
Pasal Drama Nora Elena tuh...
So,arini aku nak tepek lah gambar nie lak..
Nie lah die koleksi terbaru aku..
(demam NE mase tuh)
Skrg nie barang2 nie aku pkai la..
Xkan lah dah beli wat perhiasan lak kan..
Hehehe.

|tiada perkataan merajuk|

by on June 28, 2011
Betul ke dlm hidup lelaki xde perkataan merajuk nie?
ISh...leceh la kan klu cmtu...
Sebelum nie
seumur hidup aku la kan..
Aku x pernah lg dgr org ckp cmtu...
Tp de seseorang telah berkate demikian..

Ala..xkan la ckit pun xde kan...
Tp for sure la..
klu de 1juta sorang jer kot yg cmtu kan...
Semoga 1 ari nanti ati die terbuka menerima perkataan merajuk tu...
Amin

|nak tukar hp|

by on June 28, 2011
Alamak...tetibe lak gatal nak tukar hp..
Ish..ape nak jd nie...
Yela..sblm aku kwen nie la aku nak beli ape aku suke..
nnt dah kwen hampeh nak beli..
Kan...susah..
Nie tgh tgk2 lagi2..
Xde keputusan lagi...

|wedding lagi|

by on June 28, 2011
Smlm wedding best friend aku mase form3-5..
Alhamdulillah..segala nyer berjalan ngan lancar..
Walaupun aku kena tggu ketibaan pengantin lelaki dekat 1 jam..
huhu...


hye..lepas nie lak seorang lg best friend aku dlm group yg same..
Die punyer wedding bulan 11..
27/11/2011 sehari selepas majlis pertunangan aku...
SELAMAT PENGANTIN BARU NOOR

|sebalik hari|

by on June 28, 2011
Hari Ahad
Allah s.w.t menjadikan alam, bintang api neraka, bumi yang tujuh, lautan yang tujuh, anggota manusia yang tujuh dan hari yang tujuh.
Hari Isnin
- Nabi Idris dinaikkan ke langit.
- Nabi Musa mengunjungi Bukit Turnisa
- Bukit keesaan Allah s.w.t diturunkan
- Nabi Muhammad s.a.w dilahirkan
- Wahyu pertama diturunkan kepada Nabi Muhammad s.a.w
- Rasullullah wafat
Hari Selasa
- Nabi Yahya wafat dibunuh
- Nabi Zakaria wafat dibunuh
- Tukang-tukang sihir Firaun ditewaskan
- Asiah isteri Firaun mangkat dibunuh
- Lembu Kaum Bani Israel dibunuh
- Habil dibunuh oleh Qabil
Hari Rabu
- Qarun hancur binasa
- Firaun dan tenteranya ditenggelamkan
- Raja Namrud ditewaskan oleh nyamuk
- Umat Nabi Salleh dihancurkan dengan teriakan keras Malaikat Jibrail
- Umat Nabi Hud dimusnahkan Allah s.w.t dengan angina taufan
Hari Khamis
- Nabi Ibrahim memasuki Mesir
- Saudara-saudara Nabi Yusuf menemui baginda
- Bunyamin mengunjungi Nabi Yusuf di Mesir
- Nabi Yaacob bertemu dengan anaknya Nabi Yusuf diMesir
- Nabi Musa memasuki Mesir
Hari Jumaat
- Nabi Adam berkahwin dengan Hawa
- Nabi Yusuf berkahwin dengan Zulaikha
- Nabi Musa berkahwin dengan Siti Safurah anak Nabi Syuib
- Nabi Sulaiman berkahwin dengan Siti Balqis
- Rasullullah s.a.w berkahwin dengan Siti Khadijah dan juga Aishah
- Ali Abu Talib berkahwin dengan Fatimah Az-Zahrah
Hari Sabtu
- Nabi Nuh diperolok oleh kaumnya
- Nabi Salleh ditipu umatnya
- Nabi Yusuf ditipu oleh saudaranya
- Nabi Musa ditindas Firaun
- Nabi Isa diperdaya kaum Yahudi

27 June, 2011

|wedding member sekolah|

by on June 27, 2011
Skrg nie musim wedding kan...
x ketinggalan member aku gak nie..
Hye..mcm x caye jer aku..
Die dah kawen..
yg nie amek berkat..kekeke

Syahirah,selamat pengantin baru..
Semoga ianya berkekalan hingga akhir hayat...
Amin~

24 June, 2011

|Pesanan|

by on June 24, 2011

Sekali rebah
Jangan menangis
Jangan menjerit
Jangan diam
Jangan mengeluh
Jangan mengaduh
Sekali rebah
Cuba bangkit semula
Dan usaha lagi...

|Kelebihan Bulan Rejab|

by on June 24, 2011


  • Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga tertinggi (Firdaus).
  • Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
  • Puasa tiga hari pada bulan Rejab dijadikan parit yang panjang, yang menghalangkan dia keneraka (panjangnya setahun perjalanan).
  • Puasa empat hari pada bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar dan daripada fitnah Dajal di hari kiamat.
  • Puasa lima hari pada bulan Rejab, aman daripada azab kubur
  • Puasa enam hari pada bulan Rejab, keluar kubur bercahaya muka.
  • Puasa tujuh hari pada bulan Rejab, ditutup daripada tujuh pintu neraka
  • Puasa lapan hari pada bulan Rejab, dibuka baginya lapan pintu syurga.
  • Puasa sembilan hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu, MENGUCAP DUA KALIMAH SHAHADAH tidak ditolak dia masuk syurga.
  • Puasa 10 hari pada bulan Rejab Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu di hari kiamat.
  • Puasa 16 belas hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.
  • Puasa 19 belas hari pada bulan Rejab, dibina baginya sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim a.s dan Nabi Allah Adam a.s.
  • Puasa 20 hari pada bulan Rejab, diampunkan segala dosanya yang telah lalu. Maka mulailah beramal barang yang tinggi daripada umurnya (pembaharuan umur).

    Kalau nak tahu lebih lanjut leh lah klik SINI

|Jumaat sekali lagi|

by on June 24, 2011
Alhamdulillah...
Diri ku masih di beri peluang untuk menatap..
Wajah ayah dan ibu ku...
Dan di beri ku nafas untuk ku teruskan perjuangan hidup di dunia ini..
TQ Allah..

|tgk mcm nak hujan|

by on June 24, 2011
Dah lame rasa nyer hujan x turun kan..
tinjau2 kat tingkap opis td..
Dah gelap...mcm nak ujan..
klu btul hujan..
Syukur nikmat mu Ya Allah..
http://www.emocutez.com

Tapi aku takut plak...
kalau ujan lebat...
takut nak balik ujan2..
http://www.emocutez.com
xpe2...bawak pelan2...
hati2...aku blh...

|ice room|

by on June 24, 2011
Hye...asyik dgr org ckp jer tempat nie best..
aiskrim die best...
Tapi aku x lg jejakkan kaki lg ke tempat nie..
Huhuhu...
Xpe2..niat dah de...
Insya'allah smpai la nanti..huhu



|Hawaii Five o|

by on June 24, 2011
Lepas abis tgk CSI Miami..
layan plak cter Hawaii five O nie..
Mule2 tgk cm x best jer..
Dah tgk episod 2..
Bru rase nak tengok yang lain...
Hehehe...

kalau kat Astro skrg nie ntah episod bape pun aku x sure..
Aku tahu tgk jer...kekeke...
Yg aku tgk kat opis nie..
Episod2 yg aku x penah tgk lg..

So far,boleh la klu nak layan..
Ape2 pun..CSI Miami ngan CSI NY di ati ku..kekeke

|bahang malam|

by on June 24, 2011
Ya Allah...
Nie nak cter... 2 3 menjak nie..
Cuaca leh dikatakan kemarau kan..
Panas nyer...sampai ke malam..

Smlm kebetulan aku x kuar jogging mlm..
Sbb de hal..kat umah nie pun...
Dah macam jogging 3 4 round..
berpeluh2..

Dugaan...dugaan...
Musim2 kemarau cmnie banyak minum air...
Sbb senang kena sakit tekak...
Demam...rasa mcm nak duduk dlm peti ais jer..
http://www.emocutez.com

|alahai|

by on June 24, 2011
Alahai...dari ari isnin smpai arini...
sunyi jer suasana opis aku nie...
nie belum cuti ari isnin depan nie...
mesti rmai yang amek cuti...

Aku kena keje...
Sebab simpan cuti woo...
Ape yg aku leh bgtaw..
bayangkan klu aku kat opis leh buat cmnie..
http://www.emocutez.com
agak2 nyer best x..heheheh..
Sambil wat keje..

p/s:keje masih berjalan ok...mulut jer...

||carik kucing|

by on June 24, 2011
Sekaran nie aku tgh mencari seekor kucing..
Kucing yang berbulu kembang..
Sbb aku nak jadikan die teman ku..
Smlm g tgk kat kedai pet..
Bapak mahal..
rm800...
Ish3...tp rase nyer baka baik punyerrrr....
Sangat2 cute...n comel...

Ade x sesiapa yg x nak kucing...
x sanggup nak bela kucing bulu kembang..
Leh la bagi kat aku...hehehe

|selamat hari jururawat sedunia|

by on June 24, 2011
Morning..
Tidak pernah tahu pun..
bahawa panggal 12 Mei setiap tahun..
Adalah hari jururawat sedunia..

Arini bru tahu..
hehehe..malu btl..
xpe2..kepada my sister dn my sec mom..
Happy Nurses Day

22 June, 2011

|demam x surut lg|

by on June 22, 2011
Hye..mcner la demam nie nak surut..
tgk la..wallpaper kat opis pun gmbr dieorg...
Kat umah wallpaper komputer pun same...
wallpaper hp pun same gak...
Amek kaw!

Bkn tu jer yg aku de..
byk lg barang drama nie aku de...
Ade mug,mouse pad ngan t-shirt..
Ade gak yg ckp nape membazir..

Mcner ek aku nak ckp..
Klu kita suke sesuatu tu...
kita xkan rase ianyer membazir..
Sbb kita buat benda yg kita suke...
Len org..len minat nyer...

21 June, 2011

|klu nak tgk..kera,monyet seangkatan dgn nyer..mai cnie..|

by on June 21, 2011
Panjang lak tajuk aku pg nie..
hehehe...padahal nak taip ckit jer..huhu..
gempak jer lebih..

Aku nak tunjukkan bukti..
Xdan nak amek gambar..
Sbb takut kena tekam lak kan...

Setiap pagi sabtu n ahad...
Around jam 8.00-9.00 pg..
dtg la umah aku..
Sbb nyer...kera-kera kuar carik makan...

Aku pun x faham la..
mane dtg nyer kera-kera nie..
Actually,belakang umah aku tuh taman selatan..
presint 20,putrajaya..

Siap kadang2 tu...de family bawak anak tok tgk kera-kera tuh..
hehehe...kelakar la plak...
last week blh lak die masuk kedai mak aku..
Curi jajan~jajan dalam kedai..

Aduh...parah!

20 June, 2011

|last puasa ganti|

by on June 20, 2011
Syukur Alhamdulillah..
Arini last ganti puasa aku...
selamat ganti dah...
lps nie nak yg sunat plak...=)
sambil2 blh jaga kesihatan...

|Dunia..dunia..|

by on June 20, 2011
Pagi~pagi saje..
perkara pertama yang aku akan buat adalah..
tgk website akhbar la..
Sbb nak tahu perkembangan semasa negara nie..

Tp tu lah...pagi2 dah terbace..
kes yang melibatkan kan ayah n anak..
Ya Allah..sedih la..nape la boleh menjadi cmtu kan..
Sepatut nya ayah melindungi anak..

Ape la dosa 3 zuriat tu..

19 June, 2011

|ari bapa|

by on June 19, 2011
arini merupakan ari bapa kan..
So,aku cume de 1 jer ayah...
So,aku nak wish...selamat hari bapa kepada ayahku..
terima kasih sbb menaja perbelanjaan sekolah ku..
Dr 5thn sehingga 19thn..
jasa mu akan ku kenang sampai akhir hayat ku..
Terima kasih atas pengorbanan mu mencari rezeki..
membesarkan anak2 mu..membiayai anak2 mu sehingga berjaya...
Semoga ayahku dipanjangkan umur..amin...

|x blh tdo nie|

by on June 19, 2011
Biase nyer kol10 jer aku dah terlentang atas katil..
menikmati mimpi yg indah2..
arini mate ali langsung x mo tdo..
hye..penangan ubat yg aku makan la nie..

biase nyer klu aku x leh tdo..
Facebook la keje aku..xpun mcm skrg nie..
update blog..sbb dah x taw nak buat ape...
tgh crik idea nak update ape lg kat blog nie..=)


|maner nak carik|

by on June 19, 2011
wah..sembang2 td ngan member..
die cabar aku tok carik gf tok die..
ha..korang nmpk cm senang kan...
Tapi hakikat nyer susah beb...

he taste
Cantik..
kurus..
Putih..
Baik..
hormat org tua..
yg plg penting faham die..

klu ckp psl faham nie..sume org akan faham kan..
mslh nyer..member aku tu..die jenis yang sgt tegas..serius..
keje x tentu masa..

Wah...mane la aku nak carik kan nie...
Aduh..

18 June, 2011

|soap flower|

by on June 18, 2011
Soap Flower nie..
antara perancangan tok E Day aku..
Harga di dalam rm1.80
tetamu aku anggaran 30-40 orang..

Skrg nie aku masih lg tinjau2..
Tgk yg mane kena ngan bajet aku nie..

|ubat|

by on June 18, 2011
Selamat malam..
Arini tibe2..
aku di serang sakit perut..
Dah tu muntah2..

Aku x g klinik pun..
Sbb rase masih mampu bertahan lg..
Cume pg td aku sempat g klinik..
Beli ubat kulit aku (1 biji x RM20)
Disebabkan x gaji lg nie..
So,aku beli 2 dlu..

Ubat tu aku kena makan seminggu sekali..
Buat mase nie aku kena makan berterusan..
Sampai kulit aku betul2 sembuh n x bergantung pd ubat..
Doktor nasihatkan aku supaya jgn terlalu berpeluh..
sbb kulit aku sgt2 sensitif...

mslh ubat nie..
Bler mkn..Aku xleh tdo...
mcm skrg nie..

17 June, 2011

|teksi yang xde disiplin|

by on June 17, 2011
Morning...
hye..klu leh aku x nak la cter2 benda yg leh mendatangkan mrh..
pagi2 jumaat nie...
Tp xleh tahan la klu tgk teksi2 yg menggila kat jalan raya..
Aku tahu bkn sume..
tp mmg de kan...

Contoh nyer..
Pagi td...
Hampir2 die nak langgar kete aku..
klu yea pun kan nak laju...
xyah la smpai nak libatkan nyawa org len..

Xfaham aku..
nak kate xde lesen..
Ade...
Tp bawak teksi mcm xde lesen..
Langsung x hirau keselamatan pemandu lagi...
kejar die punyer untung jer...
Eee...geram aku pagi2 jumaat nie...

Kerana nila setitik abis rosak susu sebelanga tau!

16 June, 2011

|dugaan puasa btl lah|

by on June 16, 2011
Semalam dugaan aku hampir2 kehilangan sahabat..
Tp alhamdulillah...
Allah masih beri nyer pada aku..

Skrg nie..
menguji kesabaran aku plak...
Susah kalau bercinta lame2 nie..
Bkn makin faham..
makin x faham plak..

Aduh...Plz la...
benda yg xde kena mengena ngan hubungan nie..
Xyah la nak campur aduk..
Dah nak tunang dah kan...
Belajar la faham situasi org lain..
Keadaan orang lain...
jgn ikut kepala sndr..

Ha..kan aku dah geram..
Sabar..sabar...
plz jgn buat aku jd naughty ok...

Boy Vs Girl

by on June 16, 2011
  • boy nie kalau keluar,dia paling x suke kalau girl call atau sms ade jugak yg 3G.Sebab nya boy dia dah bgtaw ke mana,dengan siapa dan pukul berapa dia mau balik.Ini jugak kerana itu adalah masa dia bersama kawan~kawan dan tak nak ada gangguan dr girl.

    -----> Tapi tidak sume lelaki cmtu yea..
  • Girl plak kalau dia kelaur...suke bebenor sms atau call.Semua benda dia akan text boy dia. sebab dia nak si lelaki tahu yang walaupun dia sedang enjoy bersama rakan-rakannya, dia masih ingatkan si lelaki yang keseorangan di rumah dan mahu si lelaki menikmati saat-saat tersebut bersama-sama.

    ------> Tapi x sume perempuan cmtu ok..
  • kebanyakkan boy lah kan..sume ckp semua benda hanya skali,mcam Love u forever..
    Sebab dieorg x suke ckp berulang-ulang kali.
  • Beza plak ngan girl nie..Kalau boleh nak tanya ari2..hehehe..ckp benda yg berulang-ulang kali..
    nape ek?huhuhu

|pagi2 cter sedih|

by on June 16, 2011
Selamat pagi khamis..
khamis yg mengantok..
Sambil tu bukak metro on9..
"keluarga ganas"

Ya Allah...
Manusia skrg tidak lgsg kenal erti kemanusiaan...
Sepatut nyer adik beradik saling melindungi..
Ayah sepatutnyer beri contoh teladan yg baik..

Manusia di akhir zaman..
Semakin ari smakin kejam..
nyawa manusia bagaikan tiada nilai nyer..
Di manakah agama mereka,iman mereka..

15 June, 2011

|apa?eksiden?|

by on June 15, 2011
Tali persahabatan yang kuat...
Lunch hour td aku dpt berita yang mengejutkan aku...
Sehingga mengalirkan air mata aku ke bumi...

Sahabat aku..
Eksiden..
Dah aku di beritahu...
Yang die hanya de 50-50

Aku tanpa fikir panjang..
Aku terus minx keluar awal dr opis..
Bergegas untuk ke hospital..
Sampai sane..

Ade lg beberapa kwn2 aku dah sampai...
Sedara mara...
Aku ngan kawan2 rapat die...
Sedara mara..ayah die..
Terpakse tunggu dengan lama nyer..

Sbb keadaan die blm stabil..
Dan buat beberapa pembedahan..
Dlm kol6.30 bru die dibawa ke luar..
Dan di tempat kan di ICU...

Doktor ckp..buat mase nie..
Die dah stabil..
Hanya aku mampu panjatkan kesyukuran kpd Allah...
Alhamdulillah...
Skrg nie..ape yg mampu kita buat adalah berdoa pd yg Esa..
Sembuhkan lah die dengan cepat...
Supaya die blh menatap wajah ayah..adik2 die..
Yg penting isteri die yg bru berbadan dua...
Insya'allah..esok atau jumaat aku akan melawat die skali lg...
p/s::pengantin tuh la kawan aku yg eksiden tuh..
Doakan die cpt sembuh yea...amin...

|jauh disudut hatiku|

by on June 15, 2011
Setiap manusia mesti de byk impian kan..
hanya 1 jer impian yg aku btl2 nak buat..
Seumor hidup aku nie..
bt mase nie aku x dpt lg..

Niat suci murni aku nie..
aku nak melawat n jd sukarelawan..
Kat umah kebajikan..
Tidak kira lah umah org2 tua atau kanak2..
mmg dr kecik lg..
itu lah impian aku..

|Misi kempis kan perut|

by on June 15, 2011
Selamat pagi..
arini suasana tempat keje..
Sunyi ckit..rmai yg xde..
G kursus..ngan mesyuarat..

Mate pun baru nak segar..
kekeke..nie nak kongsi cter..
mlm td..aku try la koset aku beli on9 ari jumaat lepas..
Aku cube mane2 jer...

Tp x sangka la..
Smlm aku pkai..
Mak ai..berpeluh2 gler..
mcm aku g jogging..
Serius aku x tipu...

Sbb die de  lapisan Nilon,kapas..
pastu die de infrared jgk..
Harga?ish..xde la beribu2...
puluh jer...

Xtaw la..arap2 kali nie berjaya la..
Aku mengempiskan perut nie..hehehe


14 June, 2011

|appointment ngan butik|

by on June 14, 2011
tgh ari td..dpt sembang ngan pihak butik..
tok tanya tentang majlis pertunangan aku tuh..
Sbb buat mase nie..
mmg masih lg buat perbincangan..
Sbb nyer..butik bz ngan keje mase cuti sekolah lepas..

so,td bru dapat maklum balas dr pihak butik..
yang kte akan berjumpe untuk amek ukuran baju ngan ukuran pelamin..
tadi pun aku sempat di beri tengok beberapa contoh baju..
So,aku masih lg xde yg berkenan di ati..
(aku dah bagi contoh baju yg aku nak,tp msh lg dlm perbincangan)

So,pihak butik akan dtg umah aku wat perbincangan..
dlm bulan nie jgk insya'allah..
sbb nyer mase dah makin suntuk..
nmpk jer lg 5 bulan..
tolak puasa..raya..
Dieorg byk lg benda nak kena buat...

Arap2 sume berjalan ngan baik n lancar..

|edit n kemas folder|

by on June 14, 2011
Pagi nie kerja aku nak sambung wat minit..
ngan kemas folder2 dlm pc nie...
Dah bersepah...
Kang bila nak carik..
Mula la x jumpe...

Mlm td aku sempat la tlg my boy edit kan gambar
die ngan kwn2 die..
Aku edit simple jer..
Sbb die nak wat simpanan jer..
mls nak edit lebih3...
huhuhu...

P/s : 319 keping kena edit..huhu..

|puasa ganti hampir abis|

by on June 14, 2011
Tuh la...awal2 dlu x reti nak ganti..
skrg br nak ganti..
Ape nak jd nie..
sebulan lg nak puasa..
br nak ganti..huhu...

So,tinggal lg 4 ari..
selasa,rabu khamis,ngan isnin...
Wah!amek kaw!
xpela...leh diet skali kan...
hehehe..

13 June, 2011

|salah ka?|

by on June 13, 2011
Ramai yg ckp..
xyah la nak jd org len..hipokrit..
kan lebih bgs jd diri sndr..
ayat cmtu dah berjuta kali aku dgr tau..Tapi mslh nyer..
Klu dah buat jd diri sendiri..
Kate plak ngada2 la..xsuke ngan cara kte la ape la..
Eee..ape la kan...
manusia~manusia...

ala..x kisah pun..
Sbb nyer..kita nie bkn mampu nyer nak puas kan ati semua manusia..
So,ape yg pntg..jd diri sendiri ebih baik...
http://www.emocutez.com

|stanza cinta plak|

by on June 13, 2011
wah..wah...
kali nie aku tgh die invite oleh sesorang..
Tok join page stanza cinta...
Ape lg...layan la....

Sbb nyer ade en. AA tuh..kekeke..
Skrg nie mmg tgh naik gler kan name die...
Alhamdullilah...rezeki thn nie kan..

Ape2 pun sape2 yg minat tuh...
jom la ramai2 like stanza cinta k..
Arap2 cter nie lbh hebat dr NORA ELENA..
Sbb stanza cinta adalah dr novel jgk..hehehe

|tertubuh nyer|

by on June 13, 2011
Alhamdulillah...
Akhirnyer impian my by nk bukak syarikat sendiri..
dah pun berjaya..
Dah pun wat lesen sume...
Die nak wat catering ngan khemah...
Wat kecil-kecilan jer...
Tok backup mase akan dtg...

Skrg nie die da de keje tetap...
Catering tuh tok part time jer...
So,ak di lantik menjadi akauntan syarikat...
Amboi...x beragak aku kan...

Aku x mo..sbb aku x minat akaun..
kena pakse..huhu...
Sbb aku sndr pun de cter2 aku sndr...huhu
Bt mase nie xpela..
Wat duit kwen aku nant...huhuhu

|edit gambar|

by on June 13, 2011
Dah lame rase nyer xedit gambar..
nie kena edit gambar2..
my boy mase g wedding kwn die..
Kat Perak..

Lps tu gambar2 die g bercuti ngan kwn2 die...
Bru siap..
Itupun x edit sume pun...
mane yg elok jer aku amek...
Skrg nie tgh carik software photoshop Cs5..
tu yg terbaru kan...
Aritu gune gune trial jer...
tp mmg lebih mudah dr yg len...=)

|demam NE|

by on June 13, 2011
Selamat pagi..
Mcner mood pagi nie?
anak2,adik2 kita..dah mule sek semula kan..
kita yg keje nie biase la..
di pagi isnin..
Enjin x panas lagi..

Cuti lepas nie..
aku byk abiskan mase depan PC nie..
Wow..mmg aku pun kena tempias nyer..
Demam Nora Elena..

Memang x di nafikan..
cter tu n pelakon2 die mmg 1 penyatuan serasi..
So,minggu nie adalah minggu yg terakhir..
So,bg yg berminat tu..
jgn lupe tgk ok..
yg x minat tuh..blh la tgk cter len...=)

11 June, 2011

|balik dr pasar|

by on June 11, 2011
Pagi td g pasar pagi..
Tetibe rase mcm nak beli barang dapor ckit..
Ingat nak masak..
Malang nyer..

Jap lg nak g kenduri kwen kawan..
Balik kang dah penat..
Kol5.00 plak nak bawak mak g hospital lawat org sakit...
G sekali ngan ayune ngan mak die...
Balik dah petang..

Alamat nyer...masak ptg karang la tuk makan malam..
Huhu..
Tuh la rase arinie nak masak nasik impit ngan rendang ayam jer..
Lps tuh nak wat karamel..

Xtaw la ptg karang jadi ke x..
klu jadi nant,aku post kat cnie...
Huhuhu...
Ok bye2..nak g kenduri dah..

|mulut manis|

by on June 11, 2011
Tak faham la aku...
Nape la bler berjanji..
bkn men manis noh mulut tuh..
Tapi bler nak tunaikan..
Ya Allah...pahit...sungguh!

http://www.emocutez.com

10 June, 2011

|x puas beb|

by on June 10, 2011
Akhirnyer...
Dpt gak aku tgk cter terbaik buat tahun nie..
Amboi...puji melambung kot...
Hahaha...

Serius beb..
Sbelum nie wa dgr dieorg ckp jer beb..
(..alamak..asal ckp cmnie nie..)
br sebentar td..
Aku plak yg rase cmtu...

Tapi x puas ar tgk..
rase nak tgk lg la...
huhuhu...
Mmg patut ar tiket sentiasa sold out!
sbb..
KL Gangster Terbaaaaaaiiiikkkkkk...

|Ke mane arini|

by on June 10, 2011
Selamat Pagi..
Hari bangun lewat ckit..
Huhu..biase la..
Arini aku amek cuti..
Sbb nak ke KL de urusan..
Lps tu mau p betulkan kete..

Byk urusan arini..
mlm karang yg pasti jgn lupe..
Tiket dah beli..
mau g tgk KL gengster..

09 June, 2011

|Menu ptg ni|

by on June 09, 2011
Smlm makan megi kan..
Xkan la arini pun nak mkn megi kan..
huhu..
Kebetulan blik td bibik tengah siang sotong..
Tetibe teringin lak nak makan sotong..

Ibu,tlg potong besar ckit nyer..
Minx dlm ekor jer..
Sorang je makan..
Balik umah aku..
ape lg..bertukar...
Ceh!aku masak sotong sambal arini..
Sedap2...


|pantang larang|

by on June 09, 2011
Zaman tok kaduk dlu..
Pantang larang byk bona..
Zaman skrg nie pun msih de yg ikut..
dan ade jugak yg x ikut..

Pantang larang nie sebenar nyer mmg de rasional nyer..
mmg klu sebut mcm x logik..
Tp..itu dlm bahasa yg lebih lemah lembut..

Jom tengok beberapa contoh..
Tidak Blh Duduk di atas Bantalalasan yg biase org tua2 kasi nanti dpt bisul
secara rasionalnya bermaksud bantal untuk meletakkan kepala
Bukan punggung..
Dilarang Memotong Kuku di waktu Mlmalasannya nanti pendek umur,tapi rasionalnya
supaya tidak terpotong kuku..
Anak dara dilarang bernyanyi di dapuralasannya nanti anak dara tersebut dapat suami tua..
kekeke..kelakar plak..rasionalnya..supaya makanan x hangus.
sbb leka nyanyi..
Dilarang ketawa ketika maghribalasannya nanti hantu datang,sebenarnya yg nak
disampai kan adalah supaya menghormati orang
yang sedang menunaikan solat..

banyak lg yg pantang larang nie..
next time post lg ok...





|Popular skrg kat opis|

by on June 09, 2011
Sejak seminggu nie..
kat area work station aku..
rata-rata dok layan lagu alyah kisah hati..
g je lah meja sesiapa saje dlm opis nie..
Ade jer lagu alyah..

Wah..semakin popular..
Kate dieorg suara Alyah best..
Ade jgk tu yg bru dgr sekali..
ingat kan Nora yang nyanyi..
Sekali Alyah dah..
terkezut mereka..

So,ari2 dok dgr lagu Alyah nie...
Xtahu la smpai bler..
Tunggu lagu lain yang akan popular kot..
Actually...aku pun layan lagu tu gak..hehehe





|Bualan Fb|

by on June 09, 2011
Amboi...bukak fb jer..org dok cter psl filem KL Gengster..
Wah..nmpk nyer makin rancak filem nie..
Ade yg dah tgk semalam..

Nie yg makin x sabar mau g tgk nie..
Siap ade yg kate x puas nak tgk lg..
Amboi..smpai cmtu sekali penangan nyer..
Ish..nie x leh jd nie..
Dgr ckp2 org x best..
Kena tgk sndr...
Lambat nyer esok...
Mau tgk nie..huhuhu..

|Sbb wanita lewat kahwin|

by on June 09, 2011
Byk sbnr nyer faktor atau sbb mengapa..
kebanyakkan wanita zaman milion air nie...
Lewat menamatkan zaman bujang..
yg pasti bkn la "x laku ok"

TERLALU MEMILIH
Klu zaman pak kaduk dlu..jodoh 80% mak ayah yg tentu kan..
Lah nie..zaman milion air nie..carik sndr..
siap tetap kan lg mau yg hansem..kaya..
aduh..mcner?klu blh dpt pun...blm tentu  bahagia btl x..
BELUM DE JODOH
ayat nie rata-rata golongan wanita yang akn ckp
bler ditanya bila nak kahwin..
bagi mereka nie,jodoh belum sampai..
BERFIKIRAN NEGATIF
Bermaksud wanita mungkin fobia.Yela,skrg nie bace paper..
Ade jer kes dera,kes pukul..
tp klu nak crik yg btl2 baik..sempurna..
X mgkn akan dpt kan..sbb manusia x sempurna..
Wanita takut sekiranya kahwin dgn salah lelaki..
Mungkin akan menghancurkan hidupnyer kelak..
TAKUT SEJARAH MENGKIN BERULANG
nie bkn lagu New Boyz yer..
Sejarah tu macam pernah putus cinta..
derita jiwa raga..jd bler pernah putus cinta..
barangkali fobia atau takut sejarah mungkin akn berulang kembali..
TIDAK MAHU DIKONGKONG
Wanita kini semakin terserlah kejayaan nyer..
Dlm kerjaya yg diceburi..
Mungkin bler sudah berkahwin segala nya akan dipantau oleh suami..
termasuk masa,kerjaya serta pergaulan..
kerana bler sudah berkahwin segalanya harus digaris batasan..
Itu jer la yang aku mau kongsi kan..
semoga lepas nie kaum wanita rmai lah yg kawen awal yer...huhuh

|aku sedar diri ini siapa|

by on June 09, 2011
Aku nak nyanyi dlu blh x?
hehehe..xpe..smlm da ujan da..
Aku nyanyi ckit jer..

Bagaikan melukut ditepi gantang..♪ ♬
begitulah aku..♪ ♬

Ok dah..sedap x..
huhu..mood aku arini kurang bagus..
ntah la..dlu mrs. nie ngan aku very close..
skrg nie..dah aku rasa lain..
Aku pun x taw nape die blh berubah dgn skejap nyer..
Atau itu mmg diri die yg sebenar..

Atau mungkin aku hanya...
seorang penumpang...


P/s: manusia blh berubah walaupun sesaat...

|terlupa gler|

by on June 09, 2011
Selamat pagi..
Aduh..menyesalnyer pg nie...
klu ikutkan ari ganti puasa..
Blh plak aku g makan pagi..
Dah makan kenyang..
kol9 td bru aku sedar..
Arini patut aku puasa..
Aduh...!

08 June, 2011

|rajinnyer..anak siapa nie|

by on June 08, 2011
hahaha...rajin ar sgt aku nie yea...
hehe...klu rajin,xde aku makan megi ptg nie..
kekeke...
Ape nak buat..org bujang..
Nak masak...kang sorg gak yg makan...

Hujan2 nie...nak carik yg panas2..
yg ade pun...megi jer...ape lg..
Masak megi ler...
    

|org berbadan besar fesyen kg|

by on June 08, 2011
Tajuk x leh blah btl lah..
bg yg berbadan besar tu..jgn kecik ati ngan tajuk tu ok..
(..aku pun berbadan besar jgk..)
sharing is caring ok..

Kebanyakkan orang dizaman IT nie..
Suke berfikir yg org berbadan besar (comel)
x pandai berfesyen la..
x pandai bergaya la..
mcm org kg la..

Btl..klu korang g shopping complex tu..
Lalu la kat mane2..
Mesti org pandai len mcm jer..
Lps tu..bisik2..gelak2..
(..klu dah cmtu gaya nyer..mengumpat la tuh kan..)
hehehe..

Sebab aku cerita berdasarkan pengalaman aku dan kwn2..
Relax ar..bgs ape klu org comey nie x pandai berfesyen..
Sekurang2 nyer de lg insan yg menutup aurat..
Kan..kan..
Skrg nie pun,ade jer yg badan comel berfesyen..
Dah macam2 fesyen dah..
So,xde lg istilah fesyen kg ok..
hehehe..