31 March, 2011

|emosi|

by on March 31, 2011
"Sedang berusaha control emosi"
Walaupun keperitan nyer terlalu menyakitkan.

|tapak tanganku|

by on March 31, 2011
Dah mula dah..
Aduh...gatal nyer...
macam tahu2 jer...
Asal nak gaji jer..
Tapak tangan nie cam tahu2 jer..

|masalah|

by on March 31, 2011
Dalam kehidupan manusia..
Di muka bumi nie..
Sentiasa di uji dgn permasalahan..
Jarang kita dgr org ckp cmnie..

(..kiteorang xde mslh ape pun..)
(..hepi jer hidup kiteorang..)

Sbb aku yakin..
Saban ari ade sahaje masalah yg dtg kan..
Cume kdg2 de perkara yang kita x blh share ngan org lain..
Kdg2 de yang boleh share..so,bergantung..

Macam aku..
Lain blog ngan fb adalah dunia ke-2 ku..
Sbb kat sini la aku meluahkan segala isi hati aku..
bukan tok bukak pekung di dada..

Tapi mungkin dgn cara nie..
Aku rase lebih ok berbanding..
Bercerita face to face..
Yang akan menjadi buah mulut org..(..mengumpat..)

30 March, 2011

|Cinta Dan Sayang|

by on March 30, 2011
Jika diberi pilihan..
Antara CINTA dan SAYANG..
Yang mana menjadi pilihan?

(..ntah pada aku kedua-duanyer penting dlm kehidupan,
TANPA SAYANG,CINTA tidak akan lahir..
TANPA CINTA,SAYANG tidak bermakner..)

"Jadi kedua-duanyer memerlukan antara satu sama lain"



|Org tak suke kite|

by on March 30, 2011
Korang boleh rasa x?
kalau ade orang keliling korang x suke ngan korang?
Mesti dapat rasa kan..
Lagi2 kalau duduk 1 opis..
Ari2 akan bertembung..

kalau dlu mesra jer..
Tetibe kemesraan tu hilang tanpa aku tahu sebabnya..
(..atau perasaan aku jer?..)
Mungkin akan cakap..
(..biar la klu org x suke kita,janji jgn kita x suke org..)

Itu mmg la..
Tapi susah bagi kita nak biarkan benda tu lalu cmtu jer..
Sebab x best bermasam muke cmtu..
Apa harus aku lakukan?

(..anta sms kah?..)
(..anta emailkah?..)
(..face to face kah?..)
or
(..biarkan sahajer..)

|Comment|

by on March 30, 2011
Tetibe dapat idea nak tulis pasal comment..
nape ngan comment..
Dlu aku pernah terfikir mcnie tau..
(..nape la org x comment n3 aku..sedih..)
Ha..itu dlu ok..skrg aku dah berubah..

Aku dah x kisah klu org nak kasi comment atau tidak..
Sebab tujuan utama aku wat blog..
Adalah tok diri sendiri..
klu de org comment itu adalah bonus bagi aku..
Aku tetap akan terus menulis n3 aku..
Selagi aku mampu..kekeke..

Terima kasih yang sudi mai cini n comment yer..=)

|lelaki Dan Rahsia|

by on March 30, 2011
Bosan gler kot klu berkawan ngan org yang suke berahsia nie..
Ape yg kita tanya..jawapan nyer tetap 1..RAHSIA..
Kang klu tak tanya,kata sombong la..ape lah..
Even aku tanya study kat mane pun..jawapan die RAHSIA..

Sume lah yang aku tanya sume RAHSIA..
Ape la..bkn aku tanya yang sulit2 pun..
Tak faham aku..
Kalau girl tu..aku leh accept..nie lelaki..kekeke..
Nak gelak pun de..first time jumpe lelaki yang cmtu..
LELAKI DAN RAHSIA..hehehe..macam2 la manusia skrg nie..

|hujan|

by on March 30, 2011
Morning..
Sejuk nyer skrg nie...
Hujan turun dari kol2 pagi..
Sampai skrg x benti2 lg..

Alhamdulillah..aku selamat smpai opis..
walaupun ati nie berdebar semasa drive..
Yela..hujan aku x nmpk jelas jalan..
aku bawak td dlm 60 jer..
Mase tu x banyak kenderaan..

Harap2..jap lg benti la..
Jgn smpai ke ptg...
Lg agak berdebar aku nak balik..hehehe..
(..dpt bantal ngan tilam nie..lena...)

29 March, 2011

|pilihan cinta|

by on March 29, 2011
♥ada dua pilihan ketika bertemu cinta,
jatuh cinta dan bangun cinta,
namun bangunlah cinta agar cinta menjadi istana,
tinggi menggapai syurga..♥


|Akhirnya rezeki nyer tiba|

by on March 29, 2011
Kenyang nyer bru melantak nasi dagang..
Sedappp..kekekeke
Ok..cter nie blh di kata kan best gak ar..
Wlaupun bukan aku yg merasainyer..kekeke..

Tapi teruja lak aku bler dpt tahu result nyer positif..
(teruja sampai senyum sorang2..)
hahaha..tahniah2 kpd kakak yg rapat ngan aku kat sini..
Last week,Allah berikan rezeki kepada nyer suami isteri..
Eee..x sabar rasenyer nak tggu baby tu lahir..suke2..

Ape2 pun,aku doakan sume nyer selamat..
Di beri kekuatan dlm menempuhi segala dugaan..
jangan buat keje berat2..jaga kesihatan baik2 k..
Tahniah...tahniah...=)

|HoPe|

by on March 29, 2011
Pagi yang sangat tenang..
Sunyi..
(..kata hati : mana x sunyi ko dtg kol 6.45..)hehehe..bagus ape dtg awal..
Semangat tu kan penting..
Kekeke..

Harapan aku pagi nie..
Semoga ari aku arini lebih baik dari semalam..
Amin..
(..kata hati : semoga aku akan sentiasa menemani kau..)Semoga aku di beri rezeki dan umor yang panjang..
Tok menikmati nikmat dibumi ini sebaik-baiknyer..
(..kata hati : semoga kau dapat lupa kan si dia jugak..)Ko nie hati,diam la..=P

28 March, 2011

|kekuatan diri|

by on March 28, 2011
Dimanakah kekuatan ku yg selama 3 thn aku bina?
(..kata ati :kau kena carik sendiri kekuatan itu..)
Segala kebencian aku terhadap nyer menjadi akar umbi kekuatan aku yg lalu..
(..kata ati : abis tu,perlukan kekuatan daripada kebencian itu..)Selama 3 thn aku berjaya mengharungi kesukaran dlm hidup ku..
Hanya dengan beberapa jam..segalanya terpadam..
(..kata ati : mungkin itu sudah suratan takdir kau..)

Dan kini jiwa dan perasaan aku kembali terseksa..
(..kata ati : kau harus percaya pada diri sendiri..)
Aku perlu mencari kekuatan diri aku untuk mengharungi dugaan ini..
(..kata ati :Chaiyok..chaiyok nieyla..)

|rumah baru|

by on March 28, 2011
tetibe terasa rindu plak kat tempat lame tu..(..nak dok ctu lg..)
Jalan2 kat tempat lame..sudah berpenghuni..
(kata ati:udah2 la tu..past is past ok..)

Oklah..ati tu dah ckp cmtu..
nak ckp ape lagi kan..
Oklah..lupekan pasal tempat tu..
Skrg nak nak share..

Last week aku pulun seharian..
Pindah barang ke bilik baru..
(..barang mcm org pindah umah..)
Setakat nie yang hanya mampu pindah..
harta benda aku jer dlu..

Mak nyer barang..banyak sgt..
So,setiap kali weekend jer leh pindah barang..
Sebab klu ari bekerja..
mak berniaga so,xde mase..
So,jom layan gambar yg sempat aku amek..
bilik mak yang x masuk barang lg..
nie blik kakak..
lampu pilihan ku
ruang tamu yang x masuk perabut lg..
bilik air ku
bilik ku
Layyyaaannnn~~~

|Pindah|

by on March 28, 2011
Permulaan isnin aku arini..
kureng best ckit..
Sebab aku kena pindah workstation..
Jauh ckit dari tempat lame..

Ape la buat kan..adat orang menumpang...(..ayat sedapkan ati..)
Xpela..nak buat cmner kan..
Sabar k nieyla..
Sedang usaha keras apply keje baru..

27 March, 2011

|boring|

by on March 27, 2011
Semakin ari semakin aku rasa x best..(..ntah la...)
Mcner ek aku nak ckp..(..taip bkn ckp..)
Dlu aku rasa mcm teruja jer nak g keje..
Tapi skrg nie mcm nak keje..
kena pk banyak kali plak..nape ek? (..mgkn ko x suka sape2 kat sane kot..)Ish..merepek jer la..

Biasa lah adat bekerja..
Kadang2 suke..kadang2 tak suke..
(..kata ati:ko nak susah ape..apply je keje len..)Mmg aku tgh usaha..
kalau blh biar la kali nie aku berjaya..

(..kata ati:ko nie..jgn usaha..borang x isi lg..)
Ha'ah la..borang aku x isi lagi..
Dokumen aku x sah kan lg..
xblh jd..esok aku mesti kena siap kan sume sebelum ari rabu..
Aku nak anta..

|terima kasih semua|

by on March 27, 2011
Alhamdulillah..
Hari nie..sakitku berkurangan..
Selepas makan beberapa ubat..
Seperti yang disaran kan oleh doktor..
Terima kasih Doktor..

Tidak ku lupe..
Kepada blogger yang sudi singgah ke blog ku..
rata2 de yang doakan supaya ku cpt sembuh..
Terima kasih semua..

Yang paling utama..
Kepada pemberi serta penyempuhnyer..
terima kasih Allah..
sebab turun kan sakit kepada ku..
Ia tanda ku masih Engkau sayangi..
Terima kasih Allah..
Syukur Alhamdulillah..

Sakit aku kini sudah 50% pulih..
Doakan aku pulih 100% akan datang..amin..


|Selamat Tinggal POOHku|

by on March 27, 2011
Sejak zaman sekolah lg..
Aku suke sgt ngan patung POOH..
Bkn kate patung..cawan..buku..
Semua nyer POOH..

Pernah satu ketika dlu..
Birthday aku..klu x silap ke-17..
Helmi (..xbf skrg nie..)
Dia anta 1 kotak besar..
Dlm tu sume patung POOH..

Hehehe..masih de lg dlm simpann..
Bler terpandang POOH tu..
Mula la otak nie...
And hari nie aku kemas barang..
Tok pindah..

Aku ternampak patung2 tu..
Aku terfikir..
APe kah aku harus bawa bersama aku..
patung2 pemberian nyer..
Sehingga kini masih bermain di fikiran..
Sama ade nak buang or simpan..

Buang jer..( kata ati..jgn syg..kenangan tu..)
Simpan jer la..( kata ati..ko simpan..ape ko dpt..?)
Bakar jer.. (kata ati..bakar?menarik..)
bye..bye POOH ku syg..

25 March, 2011

|perubahan demi perubahan|

by on March 25, 2011
Beberapa ari nie..
Aku cube tok ubah backgrounds blog aku nie..
Supaya nmpk len ckit..(..tp x tau la klu org len nmpk biase jer..)
Mcm manusia jgk..
Perlukan perubahan setiap hari..
Supaya lebih baik dr sebelum nyer..(..kekeke..)
Selain tu gak..
Kpd yg rajin g blog aku nie..
Mesti perasaan header aku selalu berubah..
(..berubah bila dapat idea..)Tak kisah la..header tukar bape kali pun..
Yang penting owner nyer tetap same.. (..kekekeke..)
Layan....


|ubat|

by on March 25, 2011
Nie lah ubat yang aku kena makan..
Nampak mcm x banyakkan..
Tapi peh!mahal kot...
Tapi xpela..
Nak sihat punyer pasal..
Mahal pun x pe...
Sebab klu x ubati masalah aku nie..
Aku akan kehilangan keyakinan diri..
Ya Allah..kau sembuhi lah penyakit ku ini..
Amin~

|Ke Klinik|

by on March 25, 2011
Selamat Pagi sume..
Pagi nie aku masuk keje lewat ckit..
Sebab pagi nie aku nak ke klinik..
Tok jumpe doktor n amek ubat..

Sakit ape?
Sakit yang berkaitan ngan kulit sensitif..
Aku nak ckp sakit ape pun..
Aku x taw..sbb x jumpe doktor lg nie..
Xpela..
Nanti aku dah balik dr klinik..
Aku update lagi tahap keseriusan masalah aku tu..
bye..nak g dah~
jumpe nanti..

24 March, 2011

|Belon|

by on March 24, 2011
Pagi nie aku cume nak share..
Gambar yang membukti kan..
Aku pun g tgk belon panas tu..
kekeke..(over lak aku nie)
yela..sebelum benda nie jd cter basi..
Baik post cepat..kan..kan..
layannn...




23 March, 2011

|senggugut|

by on March 23, 2011

Morning...
Lemah jer aku arini..
Bukan aku malas yer..
Sejak dari smlm lg..
Aku x berapa nak sihat..

Diserang senggugut ngan cirit birit..
Serentak plak tu..
Itu yg sakit sgt..
Memang x larat la..
Tapi gagah kan jugak la diri nie..

Klu masih berteruskan..
Aku akan ke klinik tok terima rawatan..
Sedih sebab x sihat...

21 March, 2011

|busy tahap max|

by on March 21, 2011
Niat tu mmg dah de dah pagi td..
Nak wat n3 psl aktiviti cuti..
Tapi ape kan daya..
Kita hanya mampu menrancang..
Tuhan yang menentukan..

Ditakdirkan aku begitu busy dr jam 9.30 pagi..
Sehingga 6.30 petang..
Even nak lunch tadi pun..
Memang dah xde selera sgt..

Arini aku kena wat brocher tok pameran esok ari..
Benda nie mmg btl2 last minit..
Tapi x pela..name pun keje kan..
Aku dibayar gaji tok wat keje..
So,walaupun hakikatnyer...
Agak susah gak nak wat brocher nie..

Sebab kena ade idea nak wat design mcner..
aku stop wat brocher..
sebab 2.30 aku de meeting..
After meeting aku terus smbg abis dlm kol6.15 cmtu la..
Smpai umah jer dlm kol6.30..

Fuh!arini lah yg aku rase btl2 penat n stress..huhu..

|Angin|

by on March 21, 2011
Morning..Aduh..
Mate aku skrg nie mcm x leh nak bukak da nie..
Mlm td aku tdo x lena langsung..
Sebab perut aku tetibe mcm angin jer..
Akibat dr makan cempedak goreng..
Padahal,aku mcm 2 ulas jer..
Aduh..x sangka la sakit nyer smpai pagi..
Nak tdooo..ngantok lahh..

18 March, 2011

|Ronda-Ronda|

by on March 18, 2011
Rutin aku arini adalah..
Menziarahi rumah2 blogger yg aku dah follow..
Hehehe..mungkin sebelum nie aku terlepas pandang..
Atau tidak pernah meninggalkan komen..
Atau jejak..so,arini aku akan ronda2..
Layyyaaannnn...

|hasilnya|

by on March 18, 2011
Minggu nie kan..
Aku rase aku memang kekeringan idea tok menulis..
Contoh paling nyata nyer..
Arini..aku dok kerahkan otak aku supaya dpt 1 idea..
Tok terus menulis..ish..mmg parah..

last2..
Aku saje jer dok bukak akaun churp2 aku tu..
Actually nyer,aku mmg x reti pun nak join benda2 cmtu..
Hahaha..tp tadi check..
tgk2 da de hasil nyer..



hahaha..walaupun hanya RM0.40 kekeke..

17 March, 2011

|Dah Jumpe Dah|

by on March 17, 2011
Alhamdulillah..solat zohor dah terlaksana tok arini..
tadi mase tgh On the way balik dari surau..
Tertibe dapat idea nak wat new n3..
Ish..mcm2 la aku nie..(tu la,idea dtg tetibe jer)

Aku rase dah mcm tulis novel la plak..
Kena carik idea bru leh menulis..hahaha..
xpe2..lupe kan ape yg aku bebel kan tu..
Ha..nie last week aku kuar..klu ikutkan..
Nak g tgk HMM kat alamanda..

Last minit cancel..
aku terus ke Bandar Kinrara..
Sebab nak carik kedai bahagia furniture..
Teruja gak la aku..
Sebab Perabut dlm kedai tu mmg cantik2..
So,aku dah pun wat keputusan nak beli set katil..
kat ctu..so,ari sabtu nanti baru aku g kedai tu balik..
n bayar cash..Alhamdulillah..
Akhirnyer jumpe gak yg berkenan di hati..

|Time kemuncak|

by on March 17, 2011
Aduh...skrg nie waktu kemuncak..
Tak leh nak tahan dah nie..
Hehehe..bkn ape..waktu kemuncak tu..
Ngantok semacam jer..kekeke..

Hye..mcner la ek klu org yg x cukup tidur?
nie yg tdo sehari 5jam pun dah menguap2..
Kekeke..mcner la nak hilang kan ngantok time keje nie..
Aku x suke la..basuh muke sudah..
jalan2 pun sudah..berlari jer blm lg..kekeke..

|cry|

by on March 17, 2011
Selamat pagi..
Kemarin aku terdetik nak search kat youtube..
Pasal tsunami kat Jepun..
Ya Allah..hanya mampu mengalirkan air mata sahaja..

Tak terkata melihat air yang begitu laju..
Menyapu sekelip mata kereta,bangunan..manusia..
Terasa sayu melihat nya..
Dugaan,ujian seperti itu seharusnya menjadi keinsafan pada kita..
Bahawa bumi kite semakin tua..

Selain itu,menyedarkan kita bahawa..
Setiap yang terjadi adalah suratan takdir..
kita hanya mampu berdoa padanya..
meng'insafi diri supaya ingat akannya..

Sama-sama lah kita doakan supaya..
Rakyat jepun di luar sane lebih tabah..
kita di malaysia,berdoakan akan kesejahteraan..
serta bersyukur dan berdoa agar kta di jauhi bencana alam seperti itu..

16 March, 2011

|kemas-kemas|

by on March 16, 2011
Morning..
Rindu nyer tak update blog nie...
Hmm..semalam aku btl2 x sempat nak wat 1 n3 pun..
Dr pg smpai kol4.30 aku bz kemaskini fail2..
Kemas workstation lg..
Nie sume gara2..5S..huhuu..

Segala kertas yg terperab dlm rak,almari..
Sume kena buang..(mane yg x gune lg la..)
Yang gune kena simpan..
Lgpun,semalam gotong royong..

Sungguh2 nak menang nie..kekeke..
klu korang tgk..meja bersih gler..
hahaha..kemas jer..
Tp itu la..tgk la bape ari jer leh bertahan..hhahaha..
hehehe..lg2 tempat aku nie hah..=P

14 March, 2011

|Bila tiada idea|

by on March 14, 2011
Dah kol11..1 n3 pun aku x buat lg..
Ish..nape nie semakin malas nie..
Aku bkn mlas la..
Entah nape..sejak akhir2 nie..
Aku rase len ckit..

Len yang mcm mana ek..
Nak ckp pun x taw(mmg la sbb aku menaip)
Pernah tak sesuatu mase tu..
korang rasa mcm xde idea nak buat n3?
Yela..xkan nak cter benda2 yg same kan..
huhuu..mesti nak sesuatau yg bru kan..

Pernah la sekali  tu..
Aku btl2 xde idea lgsg nak di jadikan n3..
Sampai aku tertidur tok dapat kan idea..
last2..bkn idea yg aku dtg..lena yang aku dpt..hahahah

11 March, 2011

|Malam nanti|

by on March 11, 2011
Selamat petang guys..
Fuh...puas aku tidur td..
kekeke..kol2.45 bru bangun..
Hehehe..yela rehat td xde g mane2 pun..

Layan cter indon "Bukan Bintang Biasa"
itupun layan x lame..aku dah ngantok..
terus tidur..kekeke..
Plan malam nant nak g makan luar ngan family..
Sebab anak buah aku last kat sini..
Die sambung study bahasa Arab..

Disebabkan esok adalah sabtu..
Ari bercuti..Hehehe..niat di hati..
Nak tido selewat2 nyer..
Sbb nak layan fb,blog ngan mcm2 lg la..
Kekeke...
http://www.emocutez.com

|500 post|

by on March 11, 2011
Rasa nyer pagi nie masih belum de n3 dr aku kan..
first sekali nak say morning guys..
Kepada yang sudi jalan2..singgah2 kat sini..
Ada yg rajin komen tu terima kasih byk2..
Teruskan la komen2 n3 aku nie k..

Pagi nie terkejut aku tgk..
bilangan post aku..
Ish..dah capai 500 n3..
Cepatnyer..ape2 pun..
Aku bangga dgn diri aku..
Sebab akhrnyer aku berjaya..
Menadaptasikan ape yg berlaku pada aku..
Di dalam blog nie n share ngan blogger2 len..

10 March, 2011

|Rupanya aku..|

by on March 10, 2011
Dengan sebaris ayat
Segala persepsi aku selama ini
Berubah sekelip mata
Motif gambar
Aku rupanya dikalangan mereka
Sama tiada beza.

Terima Kasih

|Tekad|

by on March 10, 2011
Tanggal 10/3/2011
Aku dengan tekad nyer ingin memulakan hidup ku yang baru
Dah tiba masa nyer aku buang segala kenangan,peristiwa yang lepas
Tiada lagi sikap cemburu pada si dia
Kerna si dia kini bahagia dengan kekasih nyer

Begitu juga aku
Aku ingin ikatan pertunangan serta perkahwinan aku kelak
Ikhlas,bersih dan suci
Aku bersyukur kerna dikurniakan bakal tunang yang Baik dr dahulu..
Dah tiba mase nyer say good bye~

|bunga Rose|

by on March 10, 2011
Alangkah romantik nyer la klu dapat jambangan bunga rose..
Huhuhu..siapa la nak kasi kan..
Bf aku bukan jenis yang jiwang n romantik2 nie..
Hahaha..nak tunggu putera raja kasi la..
(ah..duhss....jgn mimpi disiang ari ok)

Itulah die suke berangan siang2 ari..
Hehehe..xpela..xdpt jambangan bunga ros pun xpe..
dapat yang ini pun jadi la..
Terima kasih kepada pegawai ku yang kasi ole2 nie..
hehehe..


|jiran|

by on March 10, 2011
Selamat pagi..
Pagi td dlm kete dgr la..
Renungan di'ERA..
"mohon hari ini lebih baik dari semalam"

Dengan semangat nyer aku pandang cermin..
Aku berdoa agar arini aku lebih baik dari semalam..
Hahaha..pagi2 tu mmg la rase bersemangat sume..
Jam dah dekat kol10 nie..
Tetibe mood tu beruabah plak..

Sebab nyer..
jiran sebelah aku arini tak keje..
EL sebab de masalah kete..
Ha..lg ar boring..xde nak sembang ape..

klu selalu tu,de org kat sebelah..
klu rase ngantok ke ape..leh la sembang jap..
pastu sambung keje balik..
Arini pak cik EL plak..

Tak ape la..
Arini pun ari khamis dah..
Kena ceria sebab tinggal sehari jer tok cuti..
hahaha~syokkkk!

|Janji|

by on March 10, 2011
"Orang Yang Selalu Banyak Berjanji Semasa Bercinta
Adalah Orang Yang Keliru Dengan Perasaannya Sendiri"

09 March, 2011

|korang ade tak?|

by on March 09, 2011
Selamat Malam sume..
tgh buat ape tu?
Mesti de yg sedang menonton TV..
Bersama family kan...

Aku x tgk tv time2 mcnie..
Aku menghadap komputer..
Layan Fb,Chatting,blog,Twitter..
Ha..ckp psl laman sosial nie...

Kebanyakkan org dah de akaun FB kan...
Tp de gak yg xde..So,bagi yang ade nie la..
FB nie mcm dah biase sangat kan...
Korang de x akaun twitter?

Kelakar la..aku akaun tu mmg dah de..
Disebabkan x reti nak gune..
Aku biarkan la akaun tu dekat 5 bulan..

Semalam baru aku reti gune..
hahaha..
Kelakar la..
Padahal,senang gler kot...hehehe...

Siapa2 yg de twitter..
Klu rajin follow yer..
nieylanadia

|Selamat kawan ku|

by on March 09, 2011
pagi tadi aku dapat sms dr kwn baru aku..
Aku terlupa yang pagi nie die nak berangkat..
menunaikan ibadah umrah bersama keluarga..

Kawan..
Aku disini hanya mampu,mendoakan..
Kesihatan kamu supaya dapat buat ibadah dengan baik..
Fokus,jangan main-main walaupun UMRAH..
Aku disini menanti kepulanganmu..

Jangan lupa pesanan ku..
Doakan ku dapat kerja tetap insya'allah...amin...
Selamat pergi..selamat pulang yer..=)

|jom rehatkan otak sekejap|

by on March 09, 2011
cari berapa wajah dari gambar di bawah

0 – 5 wajah : anda kureng ! (terlalu stress ikut kata En.Pakarul Razy)
6 – 7 wajah : anda sengal !
8 – 9 wajah : anda normal !
10 – 11 wajah : anda sangat normal !
12 – 13 wajah : anda genius !

08 March, 2011

|Ingat mengingati|

by on March 08, 2011
Buat renungan semua…
-Bila seronok, aku cari....pasanganku
-Bila sedih, aku cari....Mak
-Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
-Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
-Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
-Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
-Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
-Selalu.. aku ingat pasanganku
-Selalu.. Mak ingat kat aku
-Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
-Entah bila... aku nak talipon Mak
-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
-Renungkan:
-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
-bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
-Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

-Berderai air mata jika kita mendengarnya........

-Tapi kalau Mak sudah tiada..........
-MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
-berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
-berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
-Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
-"Jika kamu menyayangi ibumu, "INGAT-INGATkanlah perkara ini kepada sahabat- sahabat anda.

|Nak beli perabot|

by on March 08, 2011
Wah...sejam lg aku nak balik umah..kekee
Sambil-sambil tu tgh taye2 kwn2..
nak beli perabot kat mane..
Tahu..kedai perabot...

Tapi kat mane yang org kate murah tapi kualiti..
Murah tu xde la murah sgt...org kate yg kite mampu la kan...
Sebab nyer aku nak beli set katil ngan almari..
Tok bilik baru aku tu..

Buat mase nie..aku suke tgk yg kat IKEA..
harge pun leh tahan la..
Xde la mahal sgt..
De gak yang kasi cadangan kat CAVENSi..
Huhuhu...cuti nanti baru nak tgk2..
klu berkenan..beli jer la..kekeke..
Sbb malas nak pk banyak...nanti pk2..
Duit pun habis...hehehe

|8 Mac|

by on March 08, 2011

SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA
Matlamat
Wanita hendaklah diberikan hak serta peluang yang sama rata sama ada dalam bidang pendidikan, kerjaya mahupun pembuatan keputusan. Wanita bergelut dengan kerjaya demi menyara keluarga dan diri, sedangkan pada masa yang sama, turut menjadi seorang ibu mahupun isteri di rumah.
Wanita terpaksa bertungkus-lumus mencari nafkah bersama-sama suami mahupun bersendirian. Ada ketikanya, mereka tidak dapat menumpukan perhatian kepada tanggungjawab membesarkan anak sepenuhnya.Ibu yang bekerja bimbang tentang keselamatan serta kebajikan anak yang ditinggalkan di pusat-pusat jagaan.Tambahan pula, kos menghantar anak ke pusat jagaan atau didikan awal yang menawarkan perkhidmatan atau kemahiran tambahan agak tinggi. Umumnya, perkhidmatan jagaan anak mahupun didikan awal kanak-kanak yang berkualiti merupakan prasyarat penting kepada wanita yang bekerjaya.
Tuntutan Wanita
  1. Cuti bersalin yang lebih untuk menjaga dan menyusu anak.
  2. Insentif kepada suri rumah sepenuh masa. Pada 2004, seramai 2.79 juta wanita di Malaysia menjadi suri rumah sepenuh masa.
  3. Ujian saringan kesihatan asas percuma setiap dua hingga tiga tahun sekali.
  4. Sistem kehakiman yang lebih `mesra wanita’ dan cekap dalam menangani kes-kes berkaitan keluarga. Malangnya, hakim wanita masih belum dilantik di mahkamah syariah. Ramai yang tidak bersetuju perlantikan wanita menjadi hakim di mahkamah syariah.Kajian Prof. Madya Noor Aziah Awal (UKM) 2001 mendapati 19 % kes perceraian masih tertangguh di mahkamah syariah Negeri Selangor dalam masa 12 bulan berbanding 30 % di mahkamah sivil.
  5. Keselamatan wanita dan kanak-kanak terjamin dan terpelihara terutama bebas dari ancaman mat rempit dan ragut. Contohnya kes pembunuhan adik Nurin Jazlin dan kehilangan Sharlinie .

|Tahniah|

by on March 08, 2011
Morning guys..
Tgh wat ape tu?aku tgh menanti teman bersarapan pagi..
Sambil2 tu nak wat n3 ckit..
Yang mane minat AF tu..

Mest dah tahu kan.
Siapa pengacara AF9 nie..
Ha..mmg dah agak dah..
lgpn,pendapat aku...mmg pilihan yg tepat la..

Sebab semasa AF yg Pak nil jd pengacara nyer..
Sume meninggalkan kesan yg mendalam pd penonton..
Ade yg siap menangis2 lg..
Smpai ka yang kat rumah pun menangis..

So,aku arap..fenomena tu kembali tok yg terakhir..
Tahniah Pak Nil..=)

07 March, 2011

|Love|

by on March 07, 2011
Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut kemulut tetapi cinta adalah
anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.