Seindah Cerita: November 2010

Izinkan ku..


Time kasih sis..
Actually,esok ari konvo my sis kat uitm shah alam..
Selama nie pun,mmg nak sgt pegi..
Sbb aku xberkesempatan lg nak merasainyer sndr..

Walaupun aku rasa aku x akan..
Tapi biar la aku hargai peluang merasainyer di majlis kakak aku..
Tahun nie kakak aku Melur amek ijazah die..
Tahun depan adik aku plak Rhyma..
Akan datang kakak aku sorang lagi Ayu..

Wah..best nyer mereka kan..
Mesti mak ayah dieorg bangga dgn dieorg kan?kan?
Tak apela..Aku memeriahkan lagi majlis tu..
Mesti mak aku marah bler tahu aku g konvo kakak aku tu..

Aku kena tebalkan telinga aku balik nanti..
Mak tak kan faham apa yang aku rasa sebenarnya..
Aku nak sangat sampai tahap tu..
Tp..aku x blh..
Mak..izinkan anak mu g esok yeh..

Oop..jalan ape nie?

Kelakar la ari sabtu lepas..
Klu ikut plan asal..
pagi tu dlm kol11..
nak g anta anak buah ke KTM UKM..

So,lepas anta die tu..
Ikut kajang nak ke puchong..
Singgah la kat Petronas..
Pastu mase gerak tu..leh plak salah jalan..
Aduh..g masuk tol ayer hitam..
baru bukak..memang tak pernah tahu pun wujub nyer highway tu..

hehehe..xpela,nak buat mcner kan..
Dah salah jalan..teruskan jugak la..
Dalam pada tu..carik gak exit..
Huhuhu...jauh gler..
Last2 tembus kat tol putrajaya..

Aduh..kena la pusing balik..
Ikut jalan jauh..hehehe..
Xpela..yg penting nasib baik baru isi minyak..
kalau x..hilang la 10kg aku..
kena tolak kete..hehehe

Kursus Fotografi..

Pagi2 pegawai aku de anta 1 email kat aku..
Die tanya kalau berminat pergi la..

Memang minat gler..
Tapi waktu tu..
Ari kerja la..
susah ckit..
Xpela..nanti la difikirkan..

Puas tidur..


Malam tadi tak de letrik kat umah..
Dalam kol4..sampai kol5 pg..
Itu mak la yg ckp..
Sebab aku x sedar lgsg sebab nyer..
Sedang dibuai mimpi..
Huhuhu..

Malam td rase mmg puas gler tidur..
yela..semalam tak de cter kat tv yg best pun..
Internet pun xde..
So,xtaw nak buat ape dah..
baring2..tetibe tertido sudah..

Pagi2 nie bangun..
Sungguh segar~~
Tak tension..
Tak bosan..
Hepi jer g keje..
kan best klu ari2 camnie..hehehe

Rumahku syurgaku..

Pelik la..arini masa berlalu cm cepat sgt..
Hehehe..x mcm ari isnin,selasa ngan rabu..
Lagi 2jam aku nak balik umah..
Entah ape la yang best nyer dok umah tu yer..

Entah la..
Bagi aku best la..
Sebab rumah ku syurga ku..
Hehehe...Sape2 pun mesti suke balik umah sendiri kan..
kalau tak suke tu..de something happen la..(maybe problem)

Arini keje tak berapa nak ade sgt..
Arini keje aku..
makan..makan...makan...
hahahaha...(mane la badan x mcm gajah)
Entah la..aku nie,kejap suke mkn..
kejap leh control mkn..

badan aku nie..
kejap naik..kejap turun..
Tak konsisten la..
Tapi tak ape la..Mr.E kate ngan mak aku..
"tak ape la..saye suke die cmnie.."
"Besar sgt tak,kurus sgt pun tak"
Hehehe...mak gelak jer..sbb mak selalu mrh kat Mr.E..
Sbb nyer..Mr.E suke bagi aku makan macam2..
Sampai aku sihat cmnie...heheheh

Belajar bawak kete kembali~~

Ko nie lesen dah de,buat ape?simpan wat frame..
Ooohhh...tttiiiddddakkkkk..
Itu lah yg selalu mak membebelkan kat aku..
Memang btl..aku de lesen..
Lesen moto ngan kete..lesen lori jer lom ade..
Hehehe..tapi bkn la aku x nak bawak..

Sebelum nie pun aku memang bawak moto g keje..
Sejak2 jatuh moto dekat 3x tu..
Aku rase fobia gler..
Sampai skrg la aku x bawak moto..

Skrg nie,ayah aku dah soh aku berlatih bawak kete balik..
Aku manual dah lupe..
Kete yg de kat umah nie sume manual..
Arrgghhh...so,aku kena belajar balik sndr..
Aku bukan x leh bawak..blh..
Tapi aku takut enjin mati ngan salah masuk gear..

hahaha..setakat gear 1 ngan 2 tu mmg mahir..
Nak masuk gear 3 4 5 tu..aduh...risau gler..
Selalu aku gagal..huhuhhuhu..
Ayah ckp berlatih bawak..
klu de rezeki nanti,beli kete auto..=)

Tak ngantok lagi...hehehe

Arini aku tak ngantok cm smlm..
Korang nak tahu..
smlm aku rasa ari mengantok sedunia aku la..
Dari pagi sampai petang aku mengantok gler..
Ade lah dekat 30x aku menguap..hehehe

Nie sume gara2..
cter favourite aku la..
Sbb cter tu di tayangkan kol11-12p.m..
So,aku tido kol12..nak bangun kol6..

Cter nie mmg aku ikuti dr session I lagi..
Skrg dah masuk session III..itu kat Hong Kong..
Kat malaysia baru tayang session II..
Seingat aku la..
Session I ditayang kat malaysia tahun 2005..
Session II kat malaysia tahun 2010..
Huhuhu..lame kan nak tunggu..

Lagi la nak session III..
Anak satu dah aku agak nyer..
Aku memamng suke gler cter tu..
Sampai aku tahu cter semua pelakon2 nyer..
hehehe..cter ape?cter nie..

Kena g team building~~

Kursus photoshop kembali lagi..
Aku siap dah isi borang..
Bos pun dah sign..

Tadi aku dapat tahu..
Tarikh kursus photoshop..
Same ngan team building..
Arrrggghhh...terlepas lg..

Team building nie dah sesi ke 4..
Dieorg wat kat PD jer..
3 ari..xpela..nak bt mcner kan..
berkorban lah..

Nie Bihun ke tali?

Ya Allah..
Dah aku bangun lambat arini..
Sempat beli Bihun ngan telur goreng jer..

Nampak memang sedap la Bihun tu...
Sekali makan..
mak ai..mcm aku makan tali jer..
Keras..kena kunyah 44x baru leh telan..
Aduh..

Terbanyak plak makan tali..
walaupun tali tu xkan hancur..
Hilang dah mood pagi2..
Makan biskut jer la nampak nyer...

Berubah la demi masa depan sendiri..

Kau kan masih muda lagi..
Nape nak serabutkan kepala otak dgn lelaki..
Bukan tak boleh nak bercinta..
Tak ade siapa pun halang kau nak bercinta..

Tapi,bukan la setiap masa kau nak kena pk psl LOVE..
Tanggungjawab kau tu banyak lagi..
orang suruh kau kerja..
Kau kata kau nak sambung study..

Bila orang dah bagi kau study..
Kau nak main-main plak..
Apa yang kau nak semua kau dah dapat..
Apa lagi..yang kau tak puas hati lagi..

Lelaki boleh datang bila-bila masa..
Study tu lagi penting tahu tak..
Sekarang kau tak rase..
nanti kau nak carik keje baru kau tahu..

Tak faham aku ngan kau..
Nak marah tak boleh..
tapi aku tension tengok status kau hari2..
Tolong la berubah demi masa depan sendiri...

Berbaloi~~




Jumaat lepas aku cuti..
Sebab nak settel kan BB..(broadband)..
pastu ikut plan nak g beli camera aku..

Klu ikutkan nak ke Klang..
Patu ayune kate better g sunway..
So,kami g la sunway..
Mase nak masuk parking..
tetibe tercter psl harry potter..

Hahaha..ape lg...terus g beli tiket..
klu ikutkan nak tgk dlm kol5.15..
alih2..dah tinggal seat depan skali..
Ish...xmolah..x syok lak dok depan gler..

nasib baik ar kol5.45 de lg tayangan..
Sambil tu..g la settel kan BB..
pastu jalan2..makan2..sampai ar kol5.45..
Layan plak harry potter..
Memang best gler..x sabar nak tunggu Part II..
Lambat lg..klu x silap dlm bulan julai 2011..
Huhuhu...

Kepada yg x tengok lg tu...g la tgk yer..mmg puas ati~~

Hilang satu beban~~

Korang nak tahu..
Aku rase lega gler sbb aku dah return BB aku kat centre..
BB tu ape?broadband..
Sbb dah dekat 6 bulan aku bayar tapi xleh nak gune..
Tension kan..
bayar mahal..tp xleg gune..
Alasan nyer..kita salah tekan la ape la..(Arrgghhh)

Hilang da 1 beban bulanan..
Nak tunggu umah baru siap batu pasang wifi..
Sementara tu,share ngan jiran nyer wifi..
nasib baik lah die baik ngan my family..hehehe

Sbb itu la skrg nie jarang nak on9..
hehe..sbb klu jiran tu on wifi..br leh access..
klu die x bukak..alamatnyer..xleh la nak access..hahaha..
*Minta secara halal tau...x men curi2 len org..hehehe

Shopping at sogo~~


Pagi isnin nie..
Nak share psl first time kuar ngan family Mr.E..
Sebelum nie just g kuar makan malam jer..
Itu pun 2tahun yg lalu..(mase mule2 kenal)

So,aritu g dalam 2 kete..
Ingat member ckp kat sogo ge wat sale..
So,kteorg p la sogo..tahu2 jer la jalan KL nie kan..
Sibuk~~

Sampai jer sogo..
kteorg berpecah..
Aku ngan Mr.E g shopping barang aku ngan Mr.E..
hasilnyer dapat la 2 helai baju for Mr.E..
Sepasang kasut valentino Rudy ngan beg B.U.M..
Hehehe..suke2~~

Lepas puas 1 sogo jalan..
Kteorg g Lowyat plak..(dekat jer dr sogo)
Dalam pada on the way tu..
Peh!dgn jem..hujan punya la lebat..
Dah tu parking kat luar..lg ar..basah gak ar aku..

G sane sebab nak carik notebook tok adik bongsu Mr.E..
leh dikatakan lah satu lowyat tu pusing sbb nak carik yg tebaik..
Last2..jumpe gak..jenama acer..dpt printer skali..harga dlm 2000+..

Gerak balik dalam kol9 lebih la..
Sampai umah dalam kol10..
mak ai..penat gler kaki berjalan..
huhuhu..tapi best~~esok nyer kuar lg..hehehe

Syukur Alhamdulillah..

Aku nak share..
Aku dah pun beli camera yg aku nak tu..
So,far aku dah pun puas ati..

Cume,take time nak kena belajar mengendalikan nyer..
So,aku de teacher..Miss ayune..
hehehe..cume mase xde lg nak berkongsi ilmu..

Start next year..
Dah x leh nak beli ape2..
Sebab semakin ari..
semakin hampir..
duit kena start kumpul..
Takut tak cukup..



Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign