PENGUMUMAN...

Nieyla mintak maaf sangat2 kat mereka2 yang dah join GA...
Memang nak upload hadiah tu...
Tapi tak sempat sebab terlalu bz sangat arini...
So,ini lah hadiah nyer...maaflah tak seberapa pun tapi...bermakna..=)



Ini adalah tungku moden..
tungku nie actually,my friend jual..
N nieyla jadi kan die hadiah GA nieyla..
Sebab nak tlg promote gak la..=)

So,kklu nak tahu lebih lanjut tentang khasiat tungku moden nie..
Klik SINI

Continue Reading…

berdebar..

Tetibe jer ati berdebar...
Entah kenape...
Kepala otak asyik pk status keje nie..
Entah ape la nasib akan di terima nanti..
Berita gembira atau kekecewaan..

arrrggghhh...
Kepala nie semakin ari semakin serabut...
Ya Allah..beri lah berita gembira pada hambamu ini...
Ati kate jangan pk negatif..
kepala kate mesti pk negatif...
Bulan depan Belanjawan 2011..
Penentu masa depan ku...

Continue Reading…

Catatanku 1st Giveaway

Peraduan nie sebenarnya untuk menghargai pengunjung2 blog nie.Walaupun blog nie tak ade ape2 yang special pun...terima kasih banyak2 sebab ade yang rajin komen dan ade juga yang singgah tapi tak komen2 pun terima kasih banyak2...=)

Syarat-Syarat
  1. Anda wajid menjadi follower blog Catatanku
  2. Buat 1 entry berkaitan GA ini dan berikan pendapat anda tentang blog Catatanku ini.
  3. Selepas itu,jangan lupa tinggalkan link penyertaan anda di entry ini.
  4. Tarikh penyertaan bermula 23 sept - 23 okt 2010.
  5. Hadiah akan di update nanti =)
  6. Good luck n Thank You..
Continue Reading…

~~kisah semalam~~

Kejadian semalam memang merunsing kepada otak betul..
Last minit ayah tak dapat nak amek..
So,kena la tumpang orang..
Memang tak ada masalah nak tumpang orang..
Yang masalah nyer...siapa?yang nak menumpang kan..

Seriusly..semalam hampir2 nak menitis air mate..
Sebab nyer dekat 12 orang nieyla try contact..
Nak tumpang semua ade alasan..(faham2 jer la)
Mungkin alasan tu betul dan alasan itu tak betul..
Biar la..Siapa la kita nak tentu kan...

Nasib baiklah de sorang kawan nieyla..
Walaupun die keje kat Putrajaya..
Still nak tlg...time kasih yer..
Balik jer umah smlm..
Kena iron baju ngan tudung sebab nak g Open House umah kawan..
Lepas maghrib nak gerak..

Di sebab kan nieyla tengah on diet..
makan Tak leh banyak..malam td hanye makan kentang ngan nugget jer..
Kenyang ke?kenyang sebab pas makan asyik ketawa jer...
Tak benti2...senang kawan nieyla sorang nie(tuan punyer umah)..
Memang best...suke wat kawan2 die ketawa tak benti2..
Die penghibur majlis..kalau die xde...mmg x meriah...
Malam tadi ayune bawak 3 orang kawan die..Azza,mimi ngan ika..
Gambar dieorg xde dalam nie sebab dieorg segan n malu2..=)
So,xdelah gambar kenangan ngan dieorang..
Jom layan gambar....


yang tengah tu la penghibur majlis dan tuan umah

Last minit sume gambar...

wan yg baju itam tu...suke sangat sakan si dila(tuan umah)
Continue Reading…

Open House 2010 meriah..

semalam kita dah cter pasal konvoi ngan raya kan...
Arini ingat nak cter psl open house la..
Almaklum la...Open House baru jer lepas..
so,kalau tak cter kat cnie..
Takut nanti terlupa jalan cter...
hahaha...gurau jer la..takut nanti cter nie dah basi..
Nanti org tak mo baca dah...

Sabtu lepas nieyla wat open house..
Macam gak tahu lepas..
Tapi tahun lepas tak ade la hebat sangat..
hehehe...tahun nie memang Open House hebat la..
Sebab nyer...ramai sangat kawan2 yang datang..
Kalau ikut perancangan..
Open dalam kol11 pg...close kol5..
Tapi sampai kol7 masih ade lagi org dtg..
huhuhu...makanan sume habis..

Menu aritu..
Nasi Hari Raya..
Ayam masak kari..
Rendang Daging..
Pecal..
Nasi Impit..
Tembikai..
Air Sirap..
Cendol(buat sendiri taw)..

Entry nieyla kalau tak ade gambar..
Tak sah kan...hehehehe...


Member2 yang sporting gler..thanks dtg k..

Thanks mail dtg raya n open house

Nad ngan Yana..member form6

sempat lagi..

Member sekolah rendah..

Dila ngan zue..last sekali smpai..

Dieorg mmg suke bergambar...makan jer la..=)



p/s: Kebetulan umah bf pun wat open house gak..so,ptg ckit lari kejap gi umah die..Die pun lari
jap g umah nieyla..hehehe..next year,tlg la sgt2...jgn wat same tarikh lagi ok..dah 2 tahun
same tarikh nie...ape cter..

Continue Reading…

Malaysia Day Giveaway

Bulan nie Cute Mum berbesar hati untuk wat satu lagi GA sempena Hari Malaysia pada 16 September 2010...
Nak Join Klik disini
Continue Reading…

Konvoi Raya Part II

Jom sambung cter pasal konvoi raya..
Seharian tu korang tahu...
Sebiji nasik pun tak masuk mulut taw..
Asyik minum air bergas ngan oren..makan kuih..
Mase tu dah dekat kol6 lebih..
tetibe kening nieyla berdenyut2..(migrain sudah mai)
Sebab angin dah naik kat atas kepala..
Tapi masih gagah lagi g raye tu...
Eee...sampai muntah2..

Korang tahu,sepanjang konvoi..
Ayune,nieyla ngan erma asyik kena bahan jer..
Nape?itu lah akibat nyer bercinta ngan abg kawan sendiri..
Hahahaha....tak ape la..nak buat mcner kan..hehehe..
Redha jer la...huhu..tapi memang enjoy..

Yang Paling best..
banyak2 umah yang kteorg pergi..
hanya satu umah jer dapat wet raya...
hehehe...Kelakar la...sebab..
Kiteorg nie mane la layak dapat wet raya lagi kan..
Ape2 pun...Thanks SYAFIQ..
Sebab terasa di hargai plak...hahahaha...
Jom layan gambar lagi...=)

Itu diLa,Daus ngan Zahid
DiLa Ngan Zue

nieYla Ngan Ayune
NieyLa Ngan YAn

Continue Reading…

konvoi Raya Part I

Raya sebulan kan?so...cerita pasal raya pun kena sebulan jugak..
hehehehe...xdela..gurau jer...Kalau ari2 cter yang sama..
Nanti org bosan plak nak baca kan..hehehe..
Jangan risau..entry nieyla sume de gambar insya'Allah..
Sebab nieyla nie bukak seorang yang pandai karang ayat panjang2..
Macam karangan sekolah tu..hehehe..

Korang nak tahu,dah lama tak konvoi ngan kawan2..
Tahun nie,mungkin rezeki la kot..itu pun,thanks yune..bawak aku..
Yela..aku mane la de kete nak gerak sane sini..(impian nak kete sendiri ade)
kalau tak silap,raya ke 7..kteorg konvoi..
Adelah dalam 7 kete gak..

Hari tu memang beraya sakan la..
kalau ikut kan..de 5 6 biji umah jer...
Sekali jalan dekat 16 or 17 biji umah dah..ish3...
Sakan betul la..kteorg gerak dr kol11 pagi..abis kol11.30 malam..
Raya mengalah kan budak2 kecik tol lah kita org nie kan...

Kteorg dtg beraya umah orang pakai serbu jer...
Asal tahu alamat umah..kami sume serbu..hahaha..
Tapi tahun nie raya memang lebih bermakner...
Sebab?yela..dapat jumpe kawan2 lama2...dan lama2...sgt3...
hehehe...jom layan gambar nieyla...








Continue Reading…

Bermula ari yang baru

Aduh...pagi-pagi jam bunyi dekat sejam..
masih tak bangun lagi..huhuhu...
Malas nyer nak gi keje pagi tadi..

Yela..dah seminggu lebih cuti..
Penyakit Malas tu biasa la..Membiak..
Sampai ari isnin nie..lagi la..
Huhuhu..

Walau macam mana pun..
kena gak dtg keje..
Tak nak lah nanti mencacatkan rekod kedatangan yang bersih tu..
hehehe..Lagipun,kontrak tinggal 3 bulan jer lagi...

Nieyla dah start standby carik keje lain nie...
Yela..keje skrg nie blm tentu lagi sambung atau tetap kan..
so,sediakan payung sebelum hujan kan..
Tapi dalam keadaan skrg nie..keje payah sungguh nak dapat..
Tak ape la...pelan2 la...insya'allah...rezeki itu de di mana2 kan...
betul x?hehehe
Continue Reading…

Raya Part I 2010

Wah...dah raye ke-6 baru sempat nak post entry pasal raye..
hehehe...
biase la..skrg nie pun nieyla masih bercuti lagi..
lama cuti...hehehe...
Minggu depan baru start keje..

Tahun nie de 4 keluarga beraya bersama..
Seronok gak la...ramai2 kan...
tapi xdela dok umah nieyla..
sebab masing2 de umah sendiri kat tanah ayah nie...

Macam biase pagi raya..
lepas kaum lelaki balik dari solat ari raya..
kteorg makan-makan sambil tunggu ayah pulang..
Dari umah no.2..
Lepas ayah balik umah nieyla..
Masing2 kena beratur..
buat satu barisan...
tok bersalam ngan ayah n mak...
hehehe...time nie la yang best...

Ok..jom tgk gambar-gambar yg sempat nieyla amek..=)











Continue Reading…

Kesibukan..

Ish...ish...ish...
Kesibukan menyambut ari raya nie...
Nak update entry pun x sempat...
hehehe...al maklum la..
Sibuk layan tetamu kat umah nie...

Nak tahu pada malam raya...
Tak pernah2 nieyla pegi shopping lagi...
Tahun nie malam raya nieyla masih shopping lagi...hehehe
Dapat lah tudung sehelai..hehehe

Balik dr shopping..
Nieyla kena kemas ruang tamu...
isi kuih dlm balang..
Siap kan cawan2..hehehe...
Sampai la pukul2 pagi baru siap...hehehe
Ape2 pun memang terasa best sgt...
Sebab nieyla cuti raye lame...huhuh
Continue Reading…

Esok dah raya???

Yela nieyla oi...esok kan dah raya...
Nape tak percaya ke?..
bukan tak percaya...
nieyla masih berada di opis nie...ish3...
bagus yer la..
bagus?hahaha...memang pun...
Sebab nyer umah nieyla ngan opis 10 minit jer...
hahaha..kampung pun xde...
so,ape blh buat..keje la..hehehe

Tak ape...nieyla dah biase dah...
Tahun lepas pun mcnie gak...
Nasib baik la sume persiapan raya dah siap...
Tinggal masak jerrr....

Kepada yang masih tinggal kat opis tu...
Sabar menanti waktu pulang yer..heheh
SELAMAT HARI RAYA..
Continue Reading…

Di pagi rabu yang sunyi...

Fuh..pagi rabu hari ni..
Opis sudah sunyi sepi..
Kebanyakkan nyer dah pulang ke kampung..
Best yer kan..hehehe..semangat raya tu..

Blogger2 yg len dah de yang bercuti ke?
Kalau yang dah cuti tu..
dan plan nak balik kampung..
Nieyla ucapkan berhati-hati di jalan raya..
semoga selamat sampai ke kampung..

Kes arini yang membingungkan nieyla nie..
Ape die?
Buntu tak tahu mahu buat apa hari nie..
Mood raya tengah membara di dalam hati nie..
hehehe..Tak syok la opis sunyi..
best lagi yg riuh...

Ini nieyla layan lagu2 yang de kat pc nie jer la..
nasib baik lah de lagu..tak ade la bosan sangat kan..
Tapi masih tak tahu nak buat ape..hehehe..
Nak buat ape ek korang???
Continue Reading…

Balik keje terus masak..

Wah..tak pernah2 balik keje masak sepanjang bulan puasa kali nie..
Ehh...bukan pemalas yer sebab nyer balik umah jer..
Semua mak dah buat..hehehe
Tapi kes semalam entah kenapa entah..
Tersangat lah rajin...
Balik umah terus masak..

Teringin nak makan makaroni bakar..
Last makan masa tingkatan 3..
Hehehe...buat sendiri gak..
Semalam pun buat sendiri...
Masa buka tu makan lauk yang mak masak dlu..
Sebab kalau tak makan nanti mak kecik ati..
Penat2 die masak..kte x makan kan..

Lepas makan masakan mak..
Giliran makan masakan nieyla plak..
huhuhu...siap kasi jiran lagi...hahahah..
Macam la sedap sangat kan...
huhuhu...Tapi pas makan memang nak lagi....
hehehe...semalam satu bekas abis di makan..
Bukan la nieyla sorang yang makan...heheh
Anak-anak buah sekali makan..
Siap soh wat lagi tu...
Ingat pagi raya nanti nak wat..=)yum2...
Continue Reading…

Last minit shopping..

Keletihan sungguh arini..
Nak datang keje pun macam malas ckit..(Isnin biasa la..)
Bukan ape yer..semalam seharian nieyla gi shopping raya..
Aduh...last minit mcm nie la...(jgn tiru)

Semalam nieyla keluar umah dekat pukul12..
Tempat pertama yang nieyla nak gi adalah IOI Mall kat Puchong..
Target nak beli baju kurung moden..
Bila pergi,tengok...ala...jahitan teruk sangat..so,reject..
Jalan-jalan lagi..xde jugak yang berkenan kat mata nie..
Last sekali...beli kasut raya jer kaler putih...sama ngan teman hati..

Kira-kira dah 1 jam berjalan kat IOI tu..
Keluar n terus gi tesco..
Sebab nak beli barang keperluan rumah..(memang tiap2 bulan nieyla belikan)
Punyer la ramai manusia dalam tu...sesak gak la..
Macam jugak nieyla beli...hehehe
Dalam pukul3 lebih baru keluar dari tesco..

Lepas ke tesco..ke mana plak?
Hehehe..ke Alamanda Putrajaya plak..
Hehehe..target kali nie nak beli tempat pembakar B.B.Q..
Selain tu nak beli barang-barang nak wat spegetti..
Itu pun lame gak kat Alamanda tu..

Dalam pukul5 gerak plak ke bangi..
Aduh...mase tu kaki memang dah x larat dah nak jalan..
Kalau bukan nak carik baju raya nieyla..
eee...memang nieyla balik jer...
Akhirnyer...dapat 2 pasang baju raya..
Gambar??nanti nieyla tunjuk...hehehe

Lepas beli baju raya..
dah nak buka dah..gi bazar..tapi buka kat tasik..
Dah xde tempat nak buka dah..
Terpaksa la...lepas tu gi Pasaraya kat Bangi lagi..
Gi tukar getah cermin mata..lepas tu gi kedai makan..
Tok makan plak..sebab buka makan benda ringan jer..=)

Ini lah shopping raya yang paling penat..
Sepanjang hidup nie..tak pernah last minit cmnie...hehehe..

Continue Reading…

Berita yang menggembirakan..

Hehehe...ape dia la tu nieyla...
Semalam nieyla dapat hadiah dari seseorang..
hehehe...wah3...bulan puasa nie murah betul rezeki nieyla nie...
Syukur Alhamdulillah...hehehe..
Tapi apa hadiah nyer?
hehehe...ada la...
nak kena tunjuk ker?
heheheh...ok3...nieyla tunjuk yeh...

~Cincin nie S925~



~Cincin nie di salut ngan emas putih ~

p/s:kepada yang memberi...terima kasih banyak2..

Continue Reading…

cat rumah

Tahun nie rasa sakan..
Mak nieyla siap cat rumah lagi..ish3...
mak...mak...bukan dalam jer...luar pun cat gak...
Semalam dalam baru siap cat..
Frame2 pun x siap gantung lagi...
heheheh...
Sofa-sofa tak kemas lagi...
Ini bukan ala kadar raya...
ini dah jadi sakan raya..
hehehe...xpela..de rezeki lebih..
Asalkan mak bahagia...
Malam tadi sempat amek 2 picture jer..
Tapi tak berapa nak terang sangat la...



Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...