Seindah Cerita: August 2010

Berbuka puasa

Wah..selamat kembali bekerja..kepada yg bekerja..
pada yang masih cuti..selamat menikmati cuti kalian..
Lame rasa nyer tak update blog nie..
maklum la,cuti lama sangat..(lama la sangat)

Banyak cter nak taip nie..tapi xtaw nak mula yang mane dulu...hehehe
Oklah..nieyla cter pasal buka puasa dlu la yek..
Tengah ari sabtu,nieyla dapat call dr BFF nieyla..ayune...
Die ajak nieyla join buka puasa dgn member2 sekolah kat luar..
Atas sebab2 tertentu nieyla tak boleh buat keputusan yang tepat..
kejap nak pergi...kejap tak jadi pergi..(kenapa ek?)
Sebab nieyla perlu berhadapan ngan someone yang dah 2thn lebih tak jumpa..

Mungkin korang hairan nape kan?hehehe..sebab nyer someone tu adalah...
(korang pk la..)hehehe..xnak pk?hehehe...die ex-bf nieyla..hahahaha..
Lepas berpisah,memang nekad x nak jumpa antara satu same lain..
Tapi usaha kawan2 yg lain nak kami kembali berkawan..
So,nieyla tabahkan ati..dan terima semua usaha kawan2 nieyla..
Orang kate..sampai bile nak bermusuh kan..
mungkin dah memang takdir nieyla untuk maafkan diri sendir dan die..
so,now..nieyla masih berusaha untuk berkawan..as a friend..
Tak mo lebih2..yang penting hidup kena selalu happy..
Jom layan gambar-gambar yang sempat nieyla ambik...






~~sepanjang makan,suka tengok gelagat ejal ngan dila nie~~

~~emi ngan ejal relax jer~~

~~dila ngan yan~~

~~Ayune,Zue ngan Bf Zue~~yang lain tak bawak pon gf or bf..heheheh~~

~~time nie sume dah penat makan...~~

~~gambar nie sepatut nyer cantik tapi di sebab kan banyak sangat asap...cmnie la jadi nyer~~

p/s: lepas makan kteorang lepak lagi..mesti korang taye yg mane x-bf nieyla kan?hahah..teka
la...huhuhu...

Dugaan bulan puasa..

Bulan puasa tahun nie nieyla memang hebat di duga..
Kadang2 diri ini rasa lemah sangat untuk menghadapi dugaan nie..
Tapi orang kata kalau Allah tu turun kan dugaan pada hambanya..
Itu tanda,Allah sedang menduga iman hamba nyer..

Kita imbas kembali..
Minggu kedua berpuasa,nieyla kena demam..
Tapi Alhamdulillah..sihat semula..
Tidak lama kemudian,nieyla di serang sakit seluruh tulang belakang..
dan sakit bahagian dada..(jantung)
Sehingga menyebabkan tiada selera makan dan muntah2..
Lebih kurang 3 ari baru kembali sihat sepenuhnya..

Pada minggu ke-3 pula..
Di uji dengan perbuatan manusia..
Ya Allah..nieyla sungguh tidak menyangka perkara macam tu blh berlaku..
Nieyla baik dengan semua orang..tidak langsung nak bermusuh dgn sesiapa..
Lagi2 pada bulan Ramadhan nie..
Tapi langit tidak selalu nyer cerah kan..
hari nie nieyla begitu terasa hati dgn seseorang kan sini..(terasa tahap gaban)

Jika selama ini nieyla dan H (bukan nama sebenar)boleh di katakan close gak la..
Tapi di sebabkan sesuatu yg bukan keluar dr mulut nieyla..
H tidak lagi layan nieyla dengan baik seperti sebelum nya..
Setiap kali nieyla panggil H,panggilan yg ke4 bru die dengar..(padahal dekat jer)
Ble nieyla tanya sesuatu pada H,die seperti tidak mahu bercakap dengan nieyla..
kalau bercakap pun die tak pandang muke nieyla..(terasa ati ini)

Ya Allah...engkau tabahkan lah ati hamba mu ini..
Kuatkan la iman ku..
Jauhi lah diri ku ini dengan perasaan marah ataupun benci..
Mungkin apa yang Allah duga ini adalah untuk beri pengajaran pada diri nieyla..
Supaya jangan terlalu percaya dengan sebarangan orang..

p/s:setiap manusia berhak terasa ati..

puasa buat main2 plak...

Kejap jer dah tengah hari kan...
Ari isnin terasa lama plak..hehehe
Tadi sempat lah borak2 ngan kawan opis kejap td..
Macam2 cerita la tapi tak de la yg mengumpat org..(x baik bulan pose)

Macam nie cter nyer...
minggu lepas kawan nieyla nie die balik kelantan..
Singgah la kat kawasan rehat..(tempat xleh sebut)..
Sebab nak solat zohor..
Sementara menunggu ayah die balik dari surau..
Kawan nieyla tu dok la dalam kereta..



Tiba-Tiba................



Ade la seorang lelaki nie..
Dengan selamba nyer bawak air milo ais bungkus dan burger..
Ingat kan nak simpan tok buke ke ape..
Tup...Tup...dengan selamba n tidak segan silu..
Die makan...minum...Ya Allah...teruk nyer...
Yang lagi menyedihkan...
Insan yang tak ade moral tu..bukan la budak kecik..
ataupun remaja...umor orang tu dalam lingkungan 40-an ke atas la..
ish...ish...ishh...

p/s:klu yer pun kita x puasa...tapi ingat la org kat sekeliling nie..klu kanak2 nmpk...ape persepsi die??pk la sndr...

Lagu raya

Wah..arini bermula semangat mal beraya..
Mahu tidak nyer..lagu-lagu raya dah mula kedengaran..
Bukan kat radio jer..kat opis..kat shopping komplex pun..
Nieyla kat opis nie pun sambil wat keje dengar lagu raya..(syok wat keje)

Terasa dekat sungguh nak raya nie kan..
Kalau tahun sebelum nie,nieyla buat kuih..
Tahun nie tak tahu la sempat ke tak nak wat kuih nie..
Kalau sempat pun nieyla buat yg ringkas2 jer..
yang senang...yang leceh2 tu beli jer...heheheh..

Kuih yang tiap-tiap tahun wajib buat..(sebab senang jer pun)
Tahun nie nieyla ingat nak wat biskut badam ngan beberapa jenis lagi..
Arap2 sempat la kan...heheheh..


p/s: mai la datang umah nieyla nanti yer...

Cuti Raya

Kebiasaan nyer pagi2 mcnie mesti mengantok..
Tapi arini tak plak..pelik..(pelik la sgt)..
Pelik tapi benar..arini macam hepi ckit la..
Perasaan tidak sabar tu..semakinmenjadi-jadi la plak..hehehe

Mahu tidak nyer..
Pagi-pagi dah kena update maklumat cuti raya..
Sebab BAHAGIAN nak tahu bape ramai yang bercuti n tak bercuti..
Walaupun umah nieyla ngan opis nie 10 minit jer...
Nieyla tetap gak amek cuti lelama..(terlebih suda!)

Tahun sudah,raye ke-4 nieyla dah start keje..(sedih tau...)
Tetapi...tahun nie...nieyla deret seminggu cuti raya..huhuhu...
Raya sakan nieyla nie yer...
Tak de la..ramai lagi sektor nieyla yang cuti panjang...
mai kite cuti raya lelama...(lama ke nieyla cuti tu)heheheh

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign